Banner 980x90

Jelgavā apskatāma Dziesmu un deju svētku tradīcijām veltītā izstāde

Jelgava, 9.marts, LETA. No šodienas līdz 22.aprīlim Ģederta Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejā apskatāma latviešu tautas tērpiem un Dziesmu un deju svētku tradīcijai veltīta izstāde "Latviskās dvēseles raksti", aģentūru LETA informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

"Latviskās dvēseles raksti" ir stāsts par Dziesmu un deju svētku tradīcijas attīstību saistībā ar tautas pašapziņas un valsts veidošanos un par tautas tērpu kā vienu no tautas pašapziņas izteiksmes formām. Izstādē eksponēti 26 tērpi no Tautas tērpu centra "Senā klēts", kā arī priekšmeti no Latvijas muzeju krājumiem - fotogrāfiju izdrukas, etnogrāfiskie un arheoloģiskie priekšmeti un attēli, latviešu rakstu zīmes un informatīvie teksti. Audiovizuālais noformējums atspoguļo dziesmas un dejas nozīmi latviešu dzīves uztverē. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja izdzīvot Dziesmu un deju svētku kopdziedāšanu dažādos laikos, dejas soļa raitumu, kā arī izpētīt latviešu raksta un ornamenta nozīmi un kopsakarības laikā un telpā.

Projekta vadītāja ir Linda Rubena, mākslinieks Jurģis Krāsons, satura koncepta autori - Valdis Celms un Toms Skābardis. Ekspozīcijas tapšanā palīdzējuši Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Tukuma muzejs, Tautas tērpu centrs "Senā klēts", Lilija Treimane un SIA "Solavi".

Izstāde "Latviskās dvēseles raksti" iekļauta Latvijas valsts simtgades svinību programmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)