Banner 980x90

Jelgavā aizvadīs LBL spēli

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra ietvaros šodien Rīgā un Jelgavā tiek aizvadīts pa vienai spēlei, turklāt laukumā dodas arī čempione "VEF Rīga".

Pirmais mačs sāksies plkst.19.00, kurā "Jelgava" savā laukumā uzņems kopvērtējuma pastarīti "Latvijas Universitāte" (LU).

Abas komandas tiksies otro reizi šosezon - novembra sākumā "Jelgava" viesos bija pārāka ar 73:67, bet 23.decembrī LU guva vienu no savām retajām uzvarām šosezon, kad bija pārāka ar 74:70. Kopš iepriekšējā vienību mača jelgavnieki divās spēlēs guvuši vienu uzvaru, bet LU aizvadījusi trīs spēles un arī pamanījusies gūt uzvaru, jo svētdien ar 90:86 apspēlēja LBL debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre".

Tikmēr spēlē plkst.19.30 Olimpiskajā sporta centrā "VEF Rīga" uzņems "Ogre"/"Kumho Tyre".

Arī šīs komandas iepriekšējo reizi tikās 23.decembrī, kad "VEF Rīga" izbraukumā guva drošu uzvaru ar 82:68. Kopumā Ogres komanda piedzīvojusi jau 11 zaudējumus pēc kārtas un iepriekšējo panākumu izcīnīja 11.novembrī.

"VEF Rīga" šo spēli aizvada starp diviem mačiem Krievijā - pagājušajā svētdienā VTB Vienotās līgas ietvaros Latvijas čempioni ar 72:82 piekāpās Kazaņas "Unics", bet šajā svētdienā 5000 kilometrus attālajā Krasnojarskā sacentīsies ar "Jeņisej" spēlētājiem.

LBL turnīra tabulā līderi ar 15 uzvarām 18 mačos joprojām ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar astoņiem panākumiem desmit mačos seko "VEF Rīga". Savukārt pa 13 uzvarām 18 cīņās guvušas "Liepāja"/"Triobet" un "Valmiera"/ORDO komandas.

Ar desmit panākumiem 18 mačos piektajā vietā atrodas "Jēkabpils". Pie pieciem panākumiem desmit spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", kamēr deviņas uzvaras 18 dueļos ir "Jūrmala"/"Fēnikss" rēķinā. Tikmēr astoto vietu ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ieņem "Jelgava", bet pieci panākumi ir "Barons"/LDz. Turnīra tabulu ar trim panākumiem noslēdz "Ogre"/"Kumho Tyre" un LU basketbolisti.

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)