Banner 980x90

Jelgavā aizturēti nēģu maluzvejnieki

Jelgava, 15.maijs, LETA. Vakar pie Svētes upes Jelgavā aizturēti nēģu maluzvejnieki, aģentūru LETA informēja Pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce.

Aizdomīga mašīna stāvam Bāra ceļā pie Svētes tilta pamanīta pirms pusnakts, patrulējot pa pilsētu. Pamanot policijas transportlīdzekli, auto sākusi kustību bez ieslēgtiem gaismas lukturiem, un policisti to apturējuši. Transportlīdzekļa vadītāja bijusi manāmi satraukta un paskaidrojusi, ka ceļa malā apstājusies, lai paraudātu.

"No ārpuses apskatot automašīnas salonu, caur bagāžas nodalījuma logiem tika konstatēts, ka automašīnā atrodas zvejas piederumi un baltas krāsas necaurspīdīgs maiss, kurā bija redzama kustība," klāstīja Reksce. Maisā atrasti desmit dzīvi nēģi, un sieviete apgalvojusi, ka tos Svētē noķēris vīrs un paziņa.

Apsekojot Svētes upes krastu, krūmos noslēpies tika pamanīts sievietes paziņa, kurš apgalvojis, ka par nēģiem neko nezinot, bet krūmos apgūlies, lai izgulētu dzērumu. Otru vīrieti pašvaldības policistiem sastapt neizdevās.

Informācija nodota Valsts policijai, kuras pārstāve Ieva Sietniece pauda, ka par notikušo sākta administratīvā lietvedība par makšķerēšanas un zvejas noteikumu pārkāpšanu. Maluzvejniekiem var draudēt sods līdz 350 eiro, tāpat, iespējams, būs jāatlīdzina zaudējumi par nodarījumu videi.

Lietas materiālus tālāk izvērtēs Valsts vides dienests.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)