Banner 980x90

Jelgavā 9.maija mītiņš aizritējis ar deputātu un Krievijas vēstniecības pārstāvja uzrunām

Jelgava, 9.maijs, LETA. Jelgavā Otrajā pasaules karā kritušo piemiņas mītiņš aizritējis ar Jelgavas domes un Saeimas deputātu, Krievijas vēstniecības, kā arī dažādu organizāciju pārstāvju uzrunām, novēroja aģentūra LETA.

Pasākumu atklāja no partijas "Saskaņa" ievēlētais Jelgavas domes deputāts Sergejs Stoļarovs, skaidrojot, ka pasākums notiek "par godu mūsu tautu uzvarai pār fašistisko Vāciju", un aicinot noturēt klusuma mirkli par karā bojāgājušajiem. Tāpat mītiņa laikā izskanēja nacistiskās Vācijas kā "vēsturē briesmīgākās valsts pārvaldes sistēmas" apzīmējums.

Savukārt Krievijas vēstniecības Latvijā pārstāvis Jegors Drjomovs un Saeimas deputāte Zenta Tretjaka (S) izteica pateicību veterāniem, novēlot viņiem stirpu veselību un veiksmi.

Uzrunās skanēja gan krievu, gan latviešu valodā, savukārt Stoļarovs un Tretjaka savas uzrunas teica abās valodās.

Aģentūra LETA novēroja, ka daļa cilvēku neklausījās svinīgās uzrunas un koncertu, bet, noliekot ziedus pie piemiņas vietas "Karavīriem - cīnītājiem pret fašismu", devās prom. Pasākums noritēja mierīgi, un to uzraudzīja gan Valsts policijas, gan Jelgavas Pašvaldības policijas darbinieki.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavā rīkots tradicionālais piemiņas mītiņš ar uzrunām un dziesmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)