Banner 980x90

Jaunas "Virši" degvielas uzpildes stacijas izveidē Jelgavā investēts vairāk nekā miljons eiro

Jaunas degvielas uzpildes stacijas "Virši" izveidē Jelgavā, piesaistot bankas "Citadele" un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") aizdevumu, investēts vairāk nekā miljons eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Altum" pārstāvji. 

Rīga, 31.janv., LETA. Jaunas degvielas uzpildes stacijas "Virši" izveidē Jelgavā, piesaistot bankas "Citadele" un "Attīstības finanšu institūcijas "Altum" ("Altum") aizdevumu, investēts vairāk nekā miljons eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Altum" pārstāvji. 

Banka "Citadele" un "Altum" vienādās daļās piešķīrušas aizdevumu kopumā 700 000 eiro apmērā. Līdzekļi piešķirti paralēlā aizdevuma veidā.

Jaunā degvielas uzpildes stacija, kas ir 61 "Virši" tīklā, atklāta piektdien, 31.janvārī.

"Jaunā stacija izveidota gan klientiem, gan biznesa attīstībai stratēģiski svarīgā virzienā no Rīgas uz citām Eiropas valstīm. Paplašinot degvielas uzpildes staciju tīkla pārklājumu vēl vairāk uzlabosim savu konkurētspēju degvielas tirgū, savukārt mūsu klienti iegūst vēl vienu jaunā koncepta staciju," sacīja degvielas mazumtirgotāja "Virši-A" franšīzes ņēmēja uzņēmuma "Bairo" vadītājs Vitauts Ločmelis.

Savukārt "Altum" valdes locekle Inese Zīle norādīja, ka uzņēmums jaunās degvielas uzpildes stacijas izveidei izmantojis unikālu Eiropas Savienības finansējuma veidu. Tas darbojas līdzīgi kā subordinētais kapitāls un dod iespēju uzņēmējam sākt projekta realizāciju ar mazākiem saviem resursiem, savukārt banka iegūst lielāku drošības sajūtu par veiksmīgu projekta īstenošanos. 

"Būtiski, ka Eiropas fondu finansējumam ir atviegloti atmaksas nosacījumi un par nodrošinājumu kalpo tas pats nodrošinājums, kas ir bankas aizdevumam. Jaunās "Virši"stacijas izveidotāji paralēlo aizdevumi prasmīgi izmantojuši jauna biznesa virziena attīstīšanai," pauda Zīle.

"Virši-A" apgrozījums 2018.gadā bija 180,3 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 21,5%, bet kompānijas peļņa pieauga par 22,1% un bija 3,796 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.  

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)