Banner 980x90

Jāņos iepazīstinās ar ievērojamākajiem Jelgavas Jāņiem

Jelgava, 18.jūn., LETA. Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs (JRTC) cikla "Jelgavas likteņstāsti" ekskursijā Jāņu dienā, 24.jūnijā, piedāvā interesentiem iepazīsties ar ievērojamākajiem Jelgavas Jāņiem, aģentūra LETA uzzināja JRTC.

JRTC pārstāve Sandra Grigorjeva informēja, ka ekskursijā varēs uzzināt vairāk par Jelgavas Latviešu biedrības teātra vadītāju, tulkotāju Jāni Steglavu (tēvs), izdevēju un aktieri Jāni Brigaderu, aptiekāru un farmaceitu Jāni Herteli, skolotāju Jāni Gresti, pulkvedi Jānis Rapu, rakstnieku un pedagogu Jāni Eduardu Lapiņu, gleznotāju Jāni Valteru, grāmatu izdevēju Jāni Rapu, ķirurgu Jāni Jankovski, izgudrotāju un lidotāju Jāni Steglavu (dēls) un ķīmiķi Jāni Poli.

Jāņu likteņstāstu ekskursijā gides Signes Lūsiņas vadībā kājām tiks apmeklēti vairāki apskates objekti un stāstos, fotogrāfijās iepazīti ekskursijas varoņi - personības, latviešu vīri ar vārdu Jānis, kuri Latvijas un Jelgavas labā paveikuši ievērojamas lietas.

Ekskursija pie Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa sāksies 24. jūnijā pulksten 14, un tās plānotais ilgums ir divas stundas. Ekskursijā var piedalīties ikviens interesents, kas vēlas izzināt Jelgavas vēsturi un papildināt vasaras saulgriežu atzīmēšanu ar izglītojošu ekskursiju. Gide S.Lūsiņa cikla ekskursijas organizē bez maksas - tas ir dāvinājums jelgavniekiem un pilsētas viesiem valsts simtgadē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)