Banner 980x90

Izstrādās Jelgavas publisko ūdeņu teritorijas tematisko plānojumu

Jelgava, 19.jūl., LETA. Jelgavas dome nolēmusi izstrādāt tematisko plānojumu "Publisko ūdeņu teritoriju izmantošana Jelgavas pilsētas administratīvajās robežās", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Tematisko plānojumu nolemts izstrādāt, ņemot vērā sabiedrības augošo interesi par ūdens objektu un to krastmalu izmantošanu atpūtai, sportam, zvejai un ūdens transportam. Šis plānojums tiks ņemts vērā arī jaunajā Jelgavas teritorijas plānojumā, kura izstrāde ir jau sākta un tā 1.redakciju ir plānots izstrādāt līdz 2019.gada 1.novembrim, informēja Jelgavas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja Gunita Osīte.

Tematiskā plānojuma izstrādes mērķis ir izvērtēt Jelgavas publisko ūdeņu, tiem piegulošo teritoriju faktisko izmantošanu, pieejamību un kuģošanas iespējas, kā arī izstrādāt risinājumus turpmākajām ūdens teritoriju un pieguļošo krastmalu izmantošanas iespējām.

Atklātās ūdens platības Jelgavā ir 272 hektāri jeb 4,5% no pilsētas teritorijas. Ūdens objektiem Jelgavas pilsētā piemīt nozīmīgs estētisks un arī ekonomisks potenciāls, kas saistīts ar upju transporta attīstību, tūrisma un rekreācijas pakalpojumu sniegšanu, turklāt Lielupe vēsturiski ir bijis nozīmīgs ūdensceļš arī kravu transportēšanai, pastāstīja pašvaldībā.

Informāciju par tematiskā plānojuma izstrādi interesenti var saņemt Jelgavas pilsētas domē, kā arī pašvaldības tīmekļa vietnē un Latvijas ģeotelpiskās informācijas portālā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)