Banner 980x90

Izstāde "Maidana cilvēki" viesosies Jelgavā 

Jelgava24.lv
Jelgava24.lv
No 22.oktobra līdz 25.oktobrim Sergeja Meļņikova ceļojošā izstāde "Maidana cilvēki" būs apskatāma Hercoga Jēkaba laukumā Jelgavā, aģentūru LETA informēja izstādes iniciatīvas grupas pārstāvis Arnis Razminovičs.

Razminovičs skaidroja, ka Rīgā atceltās izstādes darbi tiks nodoti jelgavnieku un Jelgavas pilsētas viesu vērtējumam 23.oktobrī plkst.11.00, kad notiks oficiālā izstādes atklāšana ar Ukrainas vēstnieka un Jelgavas pilsētas domes vadības piedalīšanos.

Izstādē būs iespējams apskatīt 100 Sergeja Meļņikova darbus, kas fotografēti Ukrainas galvaspilsētā, tā dēvētās Pašcieņas revolūcijas jeb Eiromaidana laikā, atgādinot par protesta akcijām, kas norisinājās 2013.gada nogalē un 2014.gada sākumā Kijevas galvenajā laukumā, pulcējot vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret tā brīža pieņemtajiem valdības lēmumiem.

Meļņikovs sadarbībā ar fonda "Ukrainas dvēsele" pārstāvjiem ir izveidojis ceļojošu fotoizstādi, kas atgādina par personīgās brīvības principu paušanu, cilvēciskajiem pārdzīvojumiem, kā arī atspoguļo spilgtākos mirkļus no Ukrainas jaunlaiku vēsturē svarīgākā notikuma - Eiromaidana. "Paralēlēs domājot, notikumi vienā no Eiropas lielākajām valstīm atgādina notikumus, ko pārdzīvoja Baltijas valstis 90.gadu sākumā. Izstādes darbi rosina sajūtas, kas, līdzīgi kā Latvijā barikāžu, tā Ukrainā "Maidana" laikā, vienoja tautu kopīgam ceļam demokrātijas virzienā," pauda Razminovičs.

Izstāde tiek organizēta, pilsoniskās iniciatīvas vadīta, sadarbībā ar fonda "Ukrainas dvēsele" kuratoriem un "Ukrainas atbalsta biedrību" Jelgavā.

Kā ziņots, izpostītās izstādes "Maidana cilvēki" organizatori plāno celt civilprasības pret visiem izstādes postītājiem, pret kuriem ierosināts kriminālprocess, pieprasot kompensēt zaudējumus, aģentūrai LETA sacīja fonda "Ukrainas dvēsele" pārstāvis Sergejs Aleksejevs.

Viņš norādīja, ka fonda juristi pašreiz gatavo attiecīgos dokumentus. Aleksejevs sacīja, ka diemžēl pašreiz, cik organizatoriem zināms, policija vēl nav notvērusi vandaļus, kuri pilnībā izpostīja izstādi naktī no 10. uz 11.oktobri.

Tikmēr pretrunīgi vērtētajā portālā "expertiza.lv", kurā darbojas un par satura izvietošanu atbild Aleksejevs, publicēts izstādes mākslinieka Sergeja Meļņikova paziņojums, kas vēsta, ka izstāde "tādā paskatā, kādā to atstājis Rīgas mērs Nils Ušakovs, tiks izstādīta dažādās pasaules valstīs, tostarp Polijas Seimā, ASV Senātā, Eiropas Padomē un Londonas Haidparkā".

"Izstāde tiks demonstrēta tieši šādi, kamēr Rīgas dome nesamaksās organizatoriem par ekspozīcijas remontu un nepiešķirs morālo kompensāciju," paziņojumā portālā pauž Meļņikovs.

Aleksejevs, komentējot paziņojumu, sacīja, ka "fonds ir tiesīgs pievienoties Meļņikova prasībām", taču plašāk nekomentēs ne paziņojumu, ne tajā ietvertās prasības, ne arī tālāko prasības virzību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)