Banner 980x90

Izbeidz darba attiecības ar iepriekš atstādināto Ozolnieku novada Pašvaldības policijas priekšnieku

Jelgava, 13.dec., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība izbeigusi darba attiecības ar iepriekš uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināto Pašvaldības policijas priekšnieku Arni Jomu, noskaidroja aģentūra LETA.

Dienesta pārbaude pret Jomu sākta gada sākumā, bet šonedēļ pašvaldība izsludinājusi konkursu uz policijas priekšnieka amatu. Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Agnese Kļava aģentūrai LETA apgalvoja, ka darba tiesiskās attiecības izbeigtas uz abpusējas vienošanās pamata, un iniciatīva nākusi no Jomas.

Taču bijušais policijas priekšnieks aģentūrai LETA klāstīja, ka viņš no amata atbrīvots saskaņā ar likumu, jo ilgstoši slimojis, un pašvaldība izmantojusi savas tiesības viņu atlaist. Atbrīvošanu no darba Joma pārsūdzēt negrasās.

Kļava pašlaik nevēlējās komentēt dienesta pārbaudes rezultātus, jo "pārbaude līdz ar darba attiecību beigšanos vairs nav būtiska", bet Joma stāstīja, ka pārbaude nav atklājusi būtiskus pārkāpumus, viņam izteikta piezīme, taču vēlāk tā atcelta, jo nav bijusi pamatota.

Policists atzina, ka tuvējās pašvaldībā ir policijas inspektoru vakances, taču vadības amati pieejami nav, tāpēc pašlaik viņš izmantos iespēju reģistrēties kā bezdarbniekam Nodarbinātības valsts aģentūrā.

No policijas priekšnieka amata pretendentiem Ozolnieku novada pašvaldība pieprasa augstāko izglītību, atbilstību likumam "Par policiju", darba pieredzi, pašvaldības policijas darbu reglamentējošo normatīvo aktu pārzināšanu, zināšanas iekšējo normatīvo aktu, rīkojumu projektu izstrādē. Tāpat nepieciešama pieredze personāla vadīšanā, teicamas latviešu un vēlamas krievu valodas zināšanas, bet citu svešvalodu zināšanas tiks uzskatītas par priekšrocību. Policijas priekšniekam jāpiemīt arī labām saskarsmes un komunikācijas prasmēm, jābūt labām iemaņām darbā ar datoru un B kategorijas autovadītāja apliecībai, tāpat vēlama ir atpūtas kuģu vadītāja apliecība.

Policijas priekšniekam piedāvātais atalgojums ir 1350 eiro bruto. Pieteikumus ar redzējumu par pašvaldības policijas darbu Ozolnieku novadā pašvaldībā var iesniegt līdz 27.decembrim.

Jau ziņots, ka Joma atstādināts, "pamatojoties uz Ozolnieku novada iedzīvotāju iesniegtajām sūdzībām par Ozolnieku novada Pašvaldības policijas bezdarbību".

Dienesta pārbaudes komisiju vadīja Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja vietnieks Guntars Akmentiņš (VL-TB/LNNK). Viņš aģentūrai LETA pauda, ka iesniegumos ir minēti konkrēti policijas bezdarbības gadījumi, taču plašāk tos nekomentēja.

Pats Joma par uzsākto pārbaudi pauda neizpratni. Jomam nav skaidrs, uz kādu sūdzību pamata pārbaude ierosināta, turklāt vēl lielāku neizpratni raisa fakts, ka pašvaldība aicina ziņot par iespējamo policija bezdarbību.

"Sanāk, ka sūdzības tiek meklētas," piebilda Joma.

Viņš neslēpa, ka kopš varas maiņas Ozolnieku novada domē ir izjutis spiedienu, jo arī iepriekš pret viņu it kā bijusi ierosināta dienesta pārbaude, taču Jomam nav bijis skaidrs, kādi ir tās rezultāti un kas veica izvērtēšanu. Tāpat policijas priekšnieks no domes priekšsēdētāja vietnieka Akmentiņa iepriekš saņēmis aicinājumu pamest amatu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)