Banner 980x90

Īpašnieki: "Pilsētas pasāžas" stāvvietas pārsegums nerada apdraudējumu

Jelgava, 12.nov., LETA. Plaisu monitoringā secināts, ka Jelgavas tirdzniecības centra "Pilsētas pasāža" pazemes autostāvvietas pārsegums ir stabils un nerada apdraudējumu, aģentūrai LETA apgalvoja ēkas īpašnieku, SIA "Marno J" mārketinga speciāliste Aziza Strogonova.

Saskaņā ar Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) uzdevumu, tirdzniecības centrā no 2017.gada 17.oktobra līdz 2018.gada 16.oktobrim veikts pārseguma monitorings pagrabstāvā. Izvērtējot pazemes autostāvvietas dzelzsbetona pārseguma plaisu stāvokli gada griezumā, speciālisti ir secinājuši, ka pārseguma stāvoklis ir stabils, nerada apdraudējumu un bīstamību ēkai un apmeklētājiem, skaidroja Strogonova. Iegūtie monitoringa rezultāti ir iesniegti BVKB.

Vienlaikus šogad izstrādāts un īstenots projekts siju pastiprināšanai ēkas 4.stāvā. Pašlaik ir saņemti visi nepieciešamie atzinumi no atbildīgajām institūcijām un būvniecības izpilddokumentācija ir iesniegta Jelgavas būvvaldē pieņemšanai ekspluatācijā.

Jau vēstīts, ka BVKB speciālisti līdz novembra beigām plāno izvērtēt "Pilsētas pasāžas" pagraba pārseguma tehnisko izpēti. Ēkas īpašniece "Marno J" pēc BVKB uzdevuma ir veikusi ēkas pagraba pārseguma tehnisko izpēti, lai noteiktu pagraba pārseguma pieļaujamo nestspēju, tai skaitā noticis arī plaisu monitorings. Dokumenti ir iesniegti birojam.

BVKB speciālisti pašlaik izvērtē dokumentāciju, un līdz novembra beigām tiks pieņemts lēmums par to, vai biroja noteiktais uzdevums ir pilnībā izpildīts. Tāpat būs zināms, vai īpašniekam ir jāveic kādi papildu pasākumi ēkas mehāniskās stiprības un stabilitātes nodrošināšanai.

Pēc BVKB sniegtās informācijas, būtiskākie trūkumi ir jumta pārseguma siju un plātņu savienojuma mezgla sākotnējā izbūve neatbilstoši projektam, tāpēc nepieciešams izstrādāt risinājumu mezgla pastiprināšanai vai veikt padziļināto tehnisko izpēti ar precīziem mezgla nestspējas aprēķiniem.

Ņemot vērā, ka pagrabstāva pārseguma plātnes betonēšanai tika izmantots paredzamai lietderīgai slodzei neatbilstošs betons, nepieciešams veikt plātnes nestspējas noteikšanu. Līdz pārseguma plātnes faktiskās nestspējas noteikšanai nepieciešams samazināt pieļaujamo lietderīgo slodzi līdz 800 kilogramiem uz kvadrātmetru.

Vairākkārt notikusi arī 2.stāva grīdas flīžu atdalīšanās, kā dēļ tirdzniecības centrs uz vairākām dienām bija slēgts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)