Banner 980x90

Investīciju fonds "EfTEN Capital" lūdz DP pārbaudīt pret "Depo" projektu Jelgavā vērstu kampaņu

Rīga, 21.marts, LETA. Uzskatot, ka pret Jelgavā plānoto "Depo" veikalu tiek vērsta kampaņa, Igaunijas investīciju fonda "EfTEN Capital" vadība šodien vērsās Drošības policijā ar iesniegumu pārbaudīt Viktora Guščina un viņa saņemtā finansējuma izlietojumu, kā arī iespējamo saistību un intereses ar ārvalstu izlūkošanas un drošības dienestiem, vēršoties pret uzņēmumu, aģentūru LETA informēja "EfTEN Capital".

Fonds norāda, ka, ņemot vērā šīs personas darbību, radušās aizdomas par iespējamu ārvalsts finansējuma saņemšanu un izlietojumu arī pret Jelgavā plānoto "Depo" veikalu vērstajā kampaņā.

"EfTEN Capital" uzskata, ka jau kādu laiku Jelgavā notiek vairāku cilvēku īstenota aktīva sabiedrības ietekmēšana pret projektu Cukura ielā 2, kur "EfTEN Capital" meitasuzņēmums SIA "Auras centrs" plāno realizēt tirdzniecības centra "Depo" būvniecības ieceri.

"Runājot visu jelgavnieku vārdā, tiek iesaistīti masu saziņas līdzekļi, rakstītas vēstules, dezinformēti iedzīvotāji. Viens no redzamākajiem aktīvistiem ir Viktors Guščins, kas ir labi pazīstams kā radikāls Krievijas interešu pārstāvis un dažādu Latvijai nedraudzīgu aktivitāšu rīkotājs," savā paziņojumā norāda "EfTEN Capital".

Fonds atsaucas uz TV3 raidījumā "Nekā personīga" izskanējušo informāciju, ka "Guščins un kāda Valentīna Guščina ir nodibinājuši biedrību "Baltijas vēsturisko un sociāli-politisko pētījumu centrs". Kā norāda "EfTEN Capital", atskaitēs Latvijas valstij biedrība naudas lietās nav bijusi īpaši atklāta. Finanšu avoti esot nezināmas izcelsmes dotācijas un anonīmi ziedojumi. No 2009.gada Guščina biedrība ziedojumos saņēmusi 126 951 eiro. Īpaši veiksmīgs bijis 2013.gads, kad kasē ienākusi kāda "dotācija" 63 000 eiro apmērā. Kā galvenais ziedotājs uzrādīts kāds "konsulāts".

"EfTEN Capital" informē, ka patlaban Guščins aktīvi darbojas to personu vidū, kas izvērsuši pretdarbību lielveikala "Depo" būviecerei un apstrīd projektam izsniegto būvatļauju, "tādējādi graujot ticību pašvaldībai un tiesiskās paļāvības principiem".

"Tiek sniegtas intervijas par Latvijas nodokļu maksātāju naudu uzturētajā valsts radio, izvērstas darbības sociālajos tīklos, rakstītas vēstules Valsts prezidentam, veidotas publikācijas laikrakstā un portālā "Zemgales Ziņas", kur ar "Depo" tēmu saistīto rakstu komentāros izskan aicinājumi šai personai kandidēt vēlēšanās kopā ar vairākiem citiem pret "Depo" vērstās kampaņas organizētājiem," teikts "EfTEN Capital" paziņojumā.

"EfTEN Capital" vadība lūgusi Drošības policijai pārbaudīt Guščina saistību ar ārvalstu izlūkošanas un drošības dienestiem, šīs personas finansējuma izcelsmi, kurš iespējami piešķirts šai personai vai ar šo personu saistītām organizācijām un aktivitātēm, kuras vērstas uz lielveikala "Depo" būvniecības Jelgavā kavēšanu un apzinātu zaudējumu nodarīšanu "EfTEN Capital" fondiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šā gada 17.februārī Jelgavas būvvalde izdevusi būvatļauju SIA "Auras centrs" iecerei būvēt "Depo" lielveikalu Cukura ielā 2, Lielupes krastā. Būvatļaujā iestrādātas papildu prasības, kas jāņem vērā, izstrādājot būvprojektu.

Lēmumā noteikts, ka būvprojekta izstrādātājam jāievēro izsniegtajā būvatļaujā iestrādāti detalizēti projektēšanas nosacījumi, kas jāizpilda, izstrādājot būvprojektu. Projektēšanas nosacījumos noteikts, ka pirms tirdzniecības ēkas būvprojekta iesniegšanas projekta attīstītājam jāiesniedz pārbūvējamo ielu būvprojekti ar transporta organizācijas shēmu un jāsaņem pašvaldības saskaņojums.

Jau vēstīts, ka, Igaunijas fondam "EfTEN Capital" Jelgavā iepazīstinot ar ieceri Lielupes krastā būvēt lielveikalu "Depo", plaša viedokļu apmaiņa izvērtās par to, cik reprezentatīva būs jaunā būve.

Vairāki jelgavnieki iebilda, ka iecerētais objekts neizskatītos reprezentatīvi, lai arī teritorijas lokālplānojumā noteikts, ka apbūvei teritorijā pie Lielupes jābūt augstvērtīgai un reprezentatīvai. Piemēram, Jānis Āboliņš, pārstāvot iniciatīvas grupu, kas nav mierā ar veikala būvniecību, pauda, ka "reprezentatīvs" nozīmē "pārstāvniecisks", un jautāja, ko īsti pārstāves tipveida ēka pie upes.

Tāpat ziņots, ka arhitekts Ingurds Lazdiņš izveidojis alternatīvo lielveikala "Depo" projektu, ko īstenot iesaistītos uzņēmumus lūgusi jelgavnieku iniciatīvas grupa, kas nav apmierināta ar būvvaldē iesniegto ieceri.

"EfTEN Real Estate Fund II AS" ir 2015.gadā dibināts slēgtā tipa nekustamo īpašumu fonds. Fonda pārvaldību nodrošina uzņēmums" EfTEN Capital AS", kas ir dibināts 2008.gadā. Uzņēmuma alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieka licenci ir izsniegusi Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)