Banner 980x90

Gerhards darba vizītē LLU iepazīst augstskolā radītos pārtikas produktus

Rīga, 11.sept., LETA. Lai iepazītos ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) studiju vidi, kā arī augstskolā radītajiem pārtikas produktiem, šodien Jelgavā darba vizītē bija ieradies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) un ministra ārštata padomnieks Edvards Ratnieks, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere.

Tā kā universitāte ir Zemkopības ministrijas padotībā, vizītes laikā viesi apskatīja vairākus LLU objektus, tikās ar fakultāšu pārstāvjiem un pārrunāja aktuālos risināmos jautājumus.

Ministra vizīte sākās LLU Veterinārmedicīnas fakultātē, kuras dekāns Kaspars Kovaļenko iepazīstināja viesus ar situāciju veterinārmedicīnas augstākajā izglītībā Latvijā, kurai ir plaša attīstības vēsture un šogad tiek svinēta 100 gadu jubileja. Turklāt šodien tā ir pieprasīta izglītības nozare ne vien Latvijas jauniešu vidū, bet visā Eiropā, ko apliecina fakts, ka fakultātē studē ārvalstu studenti un viņu skaits arvien pieaug, uzsver LLU.

Tādēļ pēdējos gados fakultātē un arī Veterinārajā klīnikā tiek īstenoti dažādi studiju vides uzlabošanas pasākumi, ar kuriem tika iepazīstināts arī ministrs, un kas ļautu iegūt pilnīgu Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas starptautisko akreditāciju. Tādējādi LLU cer veicināt augstskolas piedāvātās izglītības atpazīstamību un prestižu Eiropā.

Zemkopības ministrijas pārstāvjiem bija iespēja iepazīties arī ar Veterinārās klīnikas darbu gan mazo dzīvnieku, gan zirgu ārstniecībā, kuras pakalpojumus labprāt izmanto kaimiņvalstu iedzīvotāji un kuras darbs virzīts veterinārmedicīnas studentu praktisko iemaņu attīstīšanai.

Vizīte turpinājās Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Tās dekāns Mārtiņš Šabovics ministru iepazīstināja ar izveidotajām laboratorijām, kurās noris ne vien studiju un pētnieciskais darbs, bet sadarbībā ar uzņēmējiem tiek testēti un radīti jauni pārtikas produkti.

"Fakultātē pieejamais inventārs ļauj zinātniekiem veidot nelielas jaunu pārtikas produktu sērijas, kas lielajās ražotnēs nav iespējams, un savlaicīgi noteikt produkta īpašības un veikt nepieciešamos uzlabojumus, lai pēc tam tos varētu ražot un virzīt tirgū," skaidroja Janmere.

Lielākā daļa no produktiem, kas radīti Jelgavā, aizvadītajā nedēļā tika prezentēti starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2019", līdz ar to Gerhardam bija iespēja gūt priekšstatu par izstādē redzēto produktu attīstības ceļu no laboratorijas līdz tirgum.

Tāpat paralēli vizītēm divās fakultātēs viesi apskatīja īstenotos ēku energoefektivitātes veicināšanas pasākumu rezultātus LLU 9.studentu viesnīcā, kas atjaunota veterinārmedicīnas studentu vajadzībām, un Jelgavas pilī, kurā pašlaik izvietotas universitātes Lauksaimniecības un Informācijas tehnoloģiju fakultātes, kā arī atrodas administratīvās struktūrvienības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)