Banner 980x90

Gatavojas jau trešajam Jelgavas nakts pusmaratonam

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Pērnvasar teju 3000 entuziastu piedalījās vienā no valdzinošākajiem skrējieniem Latvijā – Jelgavas nakts pusmaratonā. Sestdien, 23.jūlijā, norisināsies jau trešais Jelgavas nakts pusmaratons.

Kā pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja organizatori, Jelgavas nakts pusmaratons šogad būs ceturtais Latvijā lielākā skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija posms, taču tas būs vienīgais, kam tiks dots starts gandrīz jau tumsā – desmitos vakarā.

Ja pusmaratona distance šķiet nedaudz par grūtu, var piedalīties arī piecu vai desmit kilometru distancēs. Piecus kilometrus var veikt arī nūjojot. Savukārt mazie varēs piedalīties bērnu skrējienā. Turklāt šogad sacensību rīkotāji nāks klajā ar plašāku kultūras programmu, bet skriešana tumsā mīsies ar paplašinātiem uzmundrinājuma punktiem un dažādiem pārsteigumiem.
Sacensību centrs – līdzīgi kā pērn – atradīsies uz Pasta salas.

Dalībnieki Jelgavā ne tikai varēs sestdienas vakaru pavadīt sportiskā garā, bet arī pie reizes apskatīt skaistākās pilsētas vietas. Piecu kilometru garais sacensību trases aplis vedīs pāri diviem tiltiem – būs jāšķērso Lielupes tilts, bet uz startu dalībnieki varēs doties pāri Mītavas tiltam. Tāpat trase vedīs garām Driksas promenādei un tornim, leģendārā šķēpmetēja Jāņa Lūša dzimtajai mājai, baznīcām, Alunāna un Raiņa parkiem, Tirgus promenādei, Noras Bumbieres piemineklim, pilsētas domei un bibliotēkai. Trasē būs arī dažādi atbalsta punkti, kuros skrējēji tiks uzmundrināti ar gaismas un skaņas efektiem. Visefektīvākais objekts visā trasē būs Jelgavas pils pagalms, caur kuru dalībniekiem būs iespēja izskriet cauri. Skrējējus trasē sagaida ne tikai gaismas un skaņas efekti, bet arī vairāki dīdžeji ar skriešanai atbilstošu mūziku, kā arī dzīvā mūzika. Naksnīgais skrējiens noslēgsies uz labiekārtotās Pasta salas, kur paredzēta dzīvā mūzika, bet kulminācijā – koncerts.

Tā kā sacensību aplis būs piecus kilometrus garš, pusmaratona veicējiem būs jānoskrien četri apļi.

Bigbank Skrien Latvija seriāla rīkotāji parūpējušies par vēl vienu pārsteigumu, jo ikviens skrējējs, kurš finišēs vismaz četros posmos, neatkarīgi no distanču garuma, iegūs savā īpašumā ceļojumu ar kruīza kuģi Tallink uz Stokholmu 1-4 personām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)