Banner 980x90

Forumā Jelgavā runās par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību

Jelgava, 14.nov., LETA. Forumā Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavā 15.novembrī tiksies esošie un topošie uzņēmēji, nevalstiskās organizācijas, nodarbinātības politikas veidotāji un citi interesenti, lai runātu par cilvēku ar invaliditāti nodarbinātību, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijā (LM).

Forumā par to, ko nozīmē sociālā uzņēmējdarbība un kāds atbalsts pieejams Latvijā tās attīstībai, stāstīs LM valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece. Ar nodarbinātības iespējām cilvēkiem ar invaliditāti iepazīstinās Nodarbinātības valsts aģentūras Jelgavas filiāles vadītāja Inga Lejiņa, bet sociālas uzņēmējdarbības akseleratora "New Door" dibinātāja Diāna Lapkis apskatīs sociālo uzņēmējdarbību kā iespēju nodarbināt cilvēkus ar invaliditāti.

Praktiskus padomus par universālā dizaina principu darba vietu iekārtošanā sniegs "Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" valdes priekšsēdētājs Ivars Balodis. Foruma turpinājumā biedrības "Radošo domu un darbu centrs "Svētelis" vadītāja Ingrīda Grīnberga, SIA "Jelgavas tipogrāfija" personāla vadītāja Ligita Makstniece, biedrības "Invalīdu atbalsta centrs "Saulesstars" valdes priekšsēdētāja Anita Kaulēna, kažokādu drēbnieks Jānis Nagliņš un datu ievades speciālists Uldis Koškins dalīsies savā pieredzē.

Forums notiks no plkst.9.30 līdz 12.15 LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes 212.auditorijā.

Šis ir viens no pieciem forumiem Latvijas augstskolās, kuru laikā ar studentiem - topošajiem nozaru speciālistiem - tiek pārrunātas cilvēku ar invaliditāti iespējas iekļauties sabiedrībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)