Banner 980x90

EM pārstāve slavē "Igati" par dabas resursus saudzējoša projekta īstenošanu

Foto no video
Foto no video
Atklājot SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate" ("Igate") Baltijā pirmā putu bituma gatavošanas līniju, Ekonomikas ministrijas Inovācijas departamenta direktore Skaidrīte Rancāne-Slavinska paudusi gandarījumu par šādas privāta biznesa struktūras aktivitāti dabas resursus saudzējošos un inovatīvos projektos.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, Rancāne-Slavinska uzsvērusi, ka uzņēmums ir labs paraugs citiem uzņēmējiem.

Savukārt "Igates" valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns uzsvēris, ka "Igate" ir ne tikai videi draudzīgs uzņēmums, bet arī lokālpatriotiska kompānija, atbalstot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas - gan, piemēram, jelgavnieku kopīpašumā esošo pagalmu sakārtošanas talkās, gan futbola klubu "Jelgava" - vairākkārtējus Latvijas kausa ieguvējus.

Tāpat rūpēs par dabu un vidi "Igate" šogad atbalsta Latvijas ģeologu ekspedīciju uz Rasela ledāju Grenlandē, kas notiks jūlijā un augustā. Ekspedīcijas mērķis ir veikt augsta līmeņa polāros zinātniskos pētījumus, sekmējot Latvijas zinātnes attīstību un konkurētspēju starptautiskā līmenī. Pētījumos tiks izmantots mūsdienīgas ģeofizikālās metodes - Latvijas uzņēmuma "Radsys" ražotais ģeoradars, kas ļaus izvērtēt ledāju kušanas intensitāti un izmaiņas globālo klimata pārmaiņu rezultātā.

Peilāns uzsvēra, ka tā dēvētās zaļās saimniekošanas politikā "Igate" spērusi soļus arī atjaunojamo dabas resursu apgūšanā, īstenojot pārnozaru attīstību, piedaloties jaunu struktūru dibināšanā, kāda ir SIA "IKTK" - "Inovācijas koka tiltos un konstrukcijās" -, un tas ir lielizmēra liekti līmētu koka konstrukciju rūpnieciskais pētījumu centrs, kura pirmais izgatavotais lepnums ir gājēju koka tilts Tērvetē.

Savukārt "Igates" valdes loceklis Madars Radželis atklāja, ka ceļu būves aktuālās sezonas laikā "Igate" nodarbina aptuveni 300 cilvēku.

LETA jau vēstīja, ka jaunās līnijas iekārtas izgatavoja un piegādāja Itālijas uzņēmums "Amman Italy S.p.A.".

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 845 000 eiro, tajā skaitā Norvēģijas finanšu instrumenta piešķirtais finansējums 342 225 eiro, nacionālais līdzfinansējums 38 025 eiro apmērā un finansējuma saņēmēja - "Igates" - līdzfinansējums 464 750 eiro apmērā.

"Igate", kas šogad svin 25.gadadienu, ir kompānija ar Latvijas uzņēmēju kapitālu, kas dibināta 1991.gadā un atrodas Jelgavā.

2015.gada uzņēmumu neto apgrozījums veidoja 27 miljonus eiro. Uzņēmums jau vairākus gadus atrodas starp desmit lielākajiem nozares uzņēmumiem Latvijā.


Plašāk skatieties TV Spektrs sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)