Banner 980x90

Ekskursijā "Karavīru ceļš" pieminēs simtgadi kopš Ziemassvētku kaujām

Jelgava, 27.sept., LETA. 7.oktobrī plkst.10 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina piedalīties ekskursijā "Karavīru ceļš" un doties izzinošā braucienā uz Tīreļpurvu un Ložmetējkalnu, pieminot Ziemassvētku kauju simtgadi, aģentūru LETA informēja JRTC.

Jelgavas novadā saglabājušās unikālas liecības par Pirmā pasaules kara nocietinājumiem un pirms 100 gadiem Ložmetējkalna apkārtnē notikušajām Ziemassvētku kaujām, kas atnesa latviešu strēlniekiem spējīgu karotāju slavu. Ikviens aicināts doties ekskursijā, kuras laikā tiks apmeklēti vācu karavīru kapi Valgundes klostera teritorijā, Ziemassvētku kauju muzejs, Peitiņu kapi, vācu karavīru kapi pie Kalnciema baznīcas un citas zīmīgas vietas.

Vēsturnieka Andra Tomašūna vadībā ekskursijas dalībnieki varēs uzzināt, kādi notikumi novada teritorijā risinājušies Pirmā pasaules kara laikā, apskatīt ekspozīciju Ziemassvētku kauju muzeja "Mangaļi' mājās, atrasties nocietinājumos, blindāžās un doties pa vairāk nekā septiņus kilometrus garo izziņas taku. Pēc pastaigas notiks pikniks.

Ekskursija sāksies no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa, tās ilgums plānots līdz astoņām stundām. Atgriešanās Jelgavā plānota līdz plkst.18. Paredzēts pikniks, tāpēc jāņem līdzi uzkodas. Nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs.

Ekskursija ir par maksu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)