Banner 980x90

Ekonomikas olimpiāde pirmo gadu tiešsaistē

Foto: Jelgava24.lv
Foto: Jelgava24.lv

Trešdien, 3.februārī, plkst.10.00 Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā (ZRKAC) notiks Ekonomikas 17.olimpiādes 2.posms. Atšķirībā no citiem gadiem, šogad, līdzīgi kā fizikas, ģeogrāfijas un citas olimpiādes, arī ekonomikas olimpiāde notiks tiešsaistē.

Kā pilsētas informācijas portāls Jelgava24.lv uzzināja ZRAKC, olimpiādi organizē Valsts izglītības satura centrs, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte, Latvijas Universitātes Informāciju tehnoloģiju departaments un Zemgales reģiona kompetenču attīstības centrs, kam tiešsaistes olimpiāžu organizēšanā ir uzkrāta pieredze.

Šobrīd ir reģistrējušies 36 Jelgavas pilsētas 10. – 12.klašu skolēni, kas trijās ZRKAC datorklasēs pildīs olimpiādes uzdevumus.

Olimpiādes mērķis ir paplašināt un padziļināt ekonomikas stundās un ārpusstundu darbā iegūtās izglītojamo prasmes un zināšanas. Tāpat būtiski ir rosināt aktīvu izziņas procesu, veicināt ekonomisko procesu izpratni, radīt iespēju pārbaudīt savas zināšanas un prasmes.

Olimpiādes ilgums ir 180 minūtes. Visas klašu grupas tiek vērtētas kopā. Ekonomikas olimpiādes 3.posms notiks 3.martā Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, Rīgā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)