Banner 980x90

Dūklavam, Straujumai un Strīpniekam LLU piešķīrusi Goda doktora grādus

Jelgava, 29.aug., LETA. Rīt, 30.augustā, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Akadēmiskajā sēdē tiks sumināti LLU Goda doktora grādu ieguvēji - bijusī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) un AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) vadītājs Roberts Strīpnieks -, aģentūru LETA informēja augstskolas pārstāve Lana Janmere, skaidrojot, ka statuss piešķirts arī zemkopības ministram Jānim Dūklavam (ZZS), taču viņš pasākumā nepiedalīsies.

LLU kolektīvs Akadēmiskajā sēdē sanāks, lai atklātu jauno studiju gadu, pārrunātu iepriekšējā 2016./2017.studiju gada rezultātus un turpmāk veicamos uzdevumus, kā arī sveiktu jaunos kolēģus. Šoreiz sēdes laikā tiks īpaši godināti arī Straujuma un Strīpnieks, kuriem LLU Senāts piešķīris Goda doktora grādus un Akadēmiskajā sēdē pasniegs Goda doktora diplomus. Šādu statusu universitātē ieguvis arī Dūklavs, kurš darba pienākumu dēļ nevarēs ierasties universitātē.

LLU Goda doktora grāds tiks piešķirts 12.Saeimas deputātei un bijušajai Ministru prezidentei un zemkopības ministrei Straujumai, kura sadarbību ar LLU un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti sākusi jau 1993.gadā, kad ar viņas atbalstu izveidots studiju kurss "Saimniekošanas mācība". Atjaunotā versijā tas joprojām ir aktuāls studiju programmā "Ekonomika". Savukārt no 2009. līdz 2011.gadam Straujuma ir bijusi Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētāja profesionālajai maģistra studiju programmai "Uzņēmējdarbības vadība" un no 2008.gada darbojas kā LLU padomnieku konventa pārstāve.

LLU uzsver, ka savas profesionālās karjeras laikā Straujuma devusi ieguldījumu lauksaimniecības politikas īstenošanā un izglītības attīstībā, savulaik veidojot Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centru. Tāpat sniegti ieteikumi universitātes un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes zinātniskajā un studiju stratēģijā.

Savukārt LVM vadītāja Strīpnieka sadarbība ar LLU sākusies jau studiju laikā, kad Strīpnieks Jelgavā studējis mežsaimniecību un vēlāk arī ieguvis maģistra grādu.

Kopš 1999.gada Strīpnieks aktīvi atbalsta LLU Meža fakultāti, sadarbībā ar LVM personīgi līdzdarbojies SIA "Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts" izveidē un Meža fakultātes īstenoto studiju programmu attīstībā un modernizācijā. Strīpnieks katru gadu ir Valsts pārbaudījumu komisijas priekšsēdētājs profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmai "Mežinženieris", LLU padomnieku konventa loceklis. Viņa vadītais uzņēmums kļuvis par studiju programmas "Mežinženieris" profesionālās prakses norises vietu, sadarbībā ar uzņēmumu tiek veikti pētījumi, kā arī semināros paaugstināta Meža fakultātes darbinieku profesionālā kompetence.

Goda doktora grādu LLU Senāts piešķīris arī citam meža fakultātes absolventam - zemkopības ministram Dūklavam -, kurš diplomu par to iegūs vēlāk. Viņa sadarbība ar LLU izpaudusies vairākos virzienos.

Meža augstākajai izglītībai un zinātnei svarīgākais ir Dūklava kā zemkopības ministra un viņa vadītās ministrijas atbalsts nozares politikas dokumentu un normatīvo aktu izstrādē, no kuriem nozīmīgākais ir "Meža un saistīto nozaru attīstības pamatnostādnes 2015.-2020.gadam". Turklāt ar Dūklava atbalstu ir aktualizēta nepieciešamība Latvijā izstrādāt Bioekonomikas stratēģiju, kuras izveidē LLU ir partneris mērķu noteikšanā un iesaistīto pušu koordinēšanā, skaidroja Janmere.

Turklāt Dūklava kā ministra darbība ir veicinājusi lauksaimniecības, meža, pārtikas un veterinārmedicīnas zinātnes sekmīgu attīstību, turpinot jau iepriekš sākto ministrijas atbalstu LLU zinātniskās infrastruktūras pilnveidošanai. Viņš arī sniedzis atbalstu Jelgavas pils kā izglītības centra nepārtrauktā attīstībā, piedaloties sarunās gan par telpu efektīvāku izmantošanu, gan nepieciešamajiem remontdarbiem," statusa piešķiršanu pamatoja augstskolā.

Goda doktora grāds LLU tiek piešķirts kopš 1992.gada, kad izstrādāts nolikums par Goda doktora grāda piešķiršanu. Goda doktora grādu iespējams saņemt par ilggadēju atbalstu universitātei, sadarbību un tās attīstības veicināšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)