Banner 980x90

Drukas dienā Jelgavā stāstīs par grāmatu izdošanas tradīcijām pilsētā

Jelgava, 4.okt., LETA. Vispasaules Drukas dienā, 19.oktobrī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) aicina interesentus doties ekskursijā un uzzināt par 350 gadus senajām grāmatu izdošanas tradīcijām pilsētā, kā arī iepazīt mūsdienu poligrāfijas pasauli Jelgavā, aģentūru LETA informēja JRTC.

Jelgavai ir sena grāmatniecības vēsture, kas sniedzas līdz 1667.gadam, kad iznāca pirmā zināmā iespiestā grāmata Jelgavā. Tāpat Jelgavā izdota pirmā enciklopēdija, kalendārs, vārdnīca, ābece un avīze latviešu valodā. Plkst.16 ikviens aicināts doties ekskursijā, kuras laikā tiks apmeklēta Jelgavas tipogrāfija, kas sevi uzskata par kādreizējās Kurzemes guberņas laika lielākās tipogrāfijas - Stefenhāgena grāmatu spiestuves - darbības idejisku turpinātāju, norāda JRTC.

Ekskursanti tipogrāfijā varēs uzzināt par grāmatu un citu iespiedmateriālu ražošanu mūsdienās. Savukārt gide Signe Lūsiņa stāstīs par izciliem latviešu literātiem, kas uzauguši, mācījušies vai darbojušies Jelgavā - Juri Alunānu, Anna Brigaderi, Aspaziju -, kuru darbi ir daļa no latviešu rakstniecības un grāmatniecības vēstures.

Maksas ekskursija "Grāmatu ceļš Jelgavā" ar autobusu sāksies no Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa. Tās ilgums apmēram divarpus stundas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)