Banner 980x90

Divus gadus pēc laipu sabrukšanas Garozā uzceļ gājēju tiltu pār upi uz skolu

Jelgava, 11.jūl., LETA. Šonedēļ noslēgusies gājēju tilta pār Iecavas upi būvniecība Ozolnieku novada Garozā, kas atvieglos iedzīvotāju nokļūšanu no ciema centra uz Garozas pamatskolu, aģentūru LETA informēja Ozolnieku pašvaldībā.

2016.gada pavasarī sabruka tērauda trosēs iekārtā koka laipa, kas savienoja upes abus krastus jau kopš 1977.gada un kas esot bijusi bez saimnieka. Apzinoties tilta aktualitāti Garozas iedzīvotāju ikdienā, tika pieņemts lēmums par Ozolnieku novada pašvaldības budžeta līdzekļiem izbūvēt jaunu tiltu.

Nepieciešamās iepirkumu procedūras tika sāktas 2017.gadā, izsludinot vairākus iepirkumus, līdz tilta izbūves nosacījumi pilnībā atbilda nepieciešamajām drošības prasībām un pašvaldības budžeta iespējām. Pagājušā gada decembrī tika noslēgts līgums ar darbu veicējiem - SIA "Katleri", kas darbus apņēmās veikt par 88 683,83 eiro bez PVN.

Jaunais tilts ir veidots no betona un tērauda konstrukcijām, tas ir 7,1 metrus augsts un 35,57 metrus garš.

Līdz ar tilta izbūvi atkal būs savienoti upes abi krasti, atrisinot jautājumu par iedzīvotāju nokļūšanu no ciema centra uz Garozas pamatskolu, ekonomējot laiku, kas līdz šim bija nepieciešams, pārvietojoties pa aptuveni trīs kilometrus garo apvedceļu.

Tilta oficiālā atklāšana notiks 15.jūlijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)