Banner 980x90

Divu pagastu darbinieku vajadzībām Jelgavas novadā pirks divus mikroautobusus 80 000 eiro vērtībā

Rīga, 19.febr., LETA. Jelgavas novada pašvaldība plāno slēgt 79 670 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, līgumu ar SIA "Dardedze K" par divu jaunu mikroautobusu "Ford Transit" piegādi, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Saskaņā ar iepirkuma nolikumu pašvaldība slēgs iepirkuma līgumu ar izraudzīto pretendentu tikai pēc tam, kad būs saņemts Valsts kases Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomes lēmums par aizdevuma piešķiršanu. Pēc līguma parakstīšanas uzņēmumam 15 dienu laikā būs jānodrošina autobusu piegādi Jelgavas novada pašvaldībai.

Viens no jaunajiem "Ford Transit" autobusiem kalpos Vircavas pagasta pārvaldes vajadzībām, nomainot 2008.gadā ražoto "Ford Transit", bet otrs tiks piešķirts Jaunsvirlaukas pagasta pārvaldei, nomainot 2006.gadā ražoto "Mercedes-Benz Vario" autobusu.

"Atbalstot videi draudzīgu domāšanu, esam pētījuši arī elektromobiļu piedāvātās iespējas, secinot, ka pagaidām šo auto piedāvātā jauda, kas nodrošina braucienu aptuveni 200 km attālumā, ir nepietiekoša pašvaldības organizēto pārvadājumu kontekstā, tāpēc šogad plānojam iegādāties auto ar dīzeļmotora dzinējiem, bet perspektīvā neizslēdzam iespēju arī par videi draudzīgāku transportlīdzekļu ieviešanu pašvaldības autoparkā," skaidroja novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes Infrastruktūras un saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas vadītājs Dainis Keidāns.

Pašvaldība pārstāvis uzskata, ka perspektīvā jātiecas uz to, lai viss pašvaldības autotransports tiktu atjaunots secīgi, piemēram, vieglie auto tiktu ekspluatēti aptuveni septiņus gadus, mikroautobusi līdz deviņiem gadiem, bet lielie mikroautobusi līdz 12 gadiem, pēc tam tos atsavinot un realizējot izsolē, bet to vietā iegādājoties jaunākus modeļus.

2019.gadā, pakāpeniski atjaunojot autoparku, Jelgavas novada pašvaldība plāno pirkt 13 jaunas transporta vienības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)