Banner 980x90

Deviņi istabas augi, kuri vislabāk der guļamistabai

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Daži augi ne tikai drīkst atrasties guļamistabā, bet pat ir ieteicami: tie izdala, nevis apēd skābekli, kā vairums populāru istabas augu.

Viens vai divi lēni augoši augi ar apaļām lapām nemaz netraucēs. Tie attīra gaisu no ķīmiskiem izdalījumiem, kuri nosēžas kā putekļu kārta uz auga lapām. Tos obligāti jānotīra, citādi kaitīgie kristāli atgriežas atpakaļ gaisā, kuru elpojam. Augi nedrīkst atrasties pārāk tuvu gultai – ne tuvāk par vienu diviem metriem. Savādāk viņu aktīvā enerģija traucēs miegam. Guļamistabā tāpat nevajadzētu turēt pārāk daudzus augus.

1. HLOROFĪTS. Neitralizē indīgās vielas (īpaši formaldehīdu), attīra gaisu no mikroorganismiem, mitrina to. Četri augi spēj attīrīt gaisu 10 kvadrātmetru lielā istabā par 70 – 80 %.

2.SPATIFĪLAS. Šis augs apēd kaitīgās vielas gaisā, kuras nonāk istabā caur logu. Spatifīlas normalizē ekstrēmās svārstības un der jebkuram cilvēkam. Tās var novietot jebkurā telpā, bet mēs iesakām likt viņu guļamistabā – mierīgam un veselīgam miegam.

3. ALVEJA. Pazemina indīgo vielu daudzumu ("apēd" līdz 90% formaldehīdu, kuru izdala finiera mēbeles), naktīs izdala skābekli un izlieto ogļskābo gāzi.

4. KALANHOJA. Naktī izdala skābekli, novērš depresiju.

5. BEGONIJA (īpaši karaliskā). Neitralizē kaitīgās vielas un mikrobus. Ir materiālās labklājības simbols. Aromāts mazina depresiju, īpaši ieteicams vecu cilvēku un slimnieku guļamistabās.

6. ĢERĀNIJA. Iznīcina mikrobus, atsvaidzina gaisu, noņem iekšējo sasprindzinājumu, palīdz normalizēt sievietēm hormonālo fonu. Īpaši derīga bezmiegam, bet var izsaukt alerģiju.

7. SANSEVJĒRA (zināma kā līdakas aste vai sievasmātes mēle) – ideāls guļamistabas augs. Neskatoties uz to, ka vairums augu nakts laikā noēd skābekli, sansevjēra nakts laikā to saražo. Slēgtās telpās, lai uzturētu nepieciešamo skābekļa daudzumu, jums vajadzēs 6 – 8 augus augumā līdz jostasvietai uz vienu cilvēku.

8. ĻOTI DERĪGS IR KAKTUSS. Labāk iegādāties kaktusu ar garām adatām. Šis augs nogalina mikrobus un mazina kaitīgo gaisa jonizāciju, aizsargājot mūs no elektromagnētiskā starojuma. Tāpēc šis augs jāliek istabās, kur ir dators vai televizors. Labai augšanai kaktusam nepieciešams siltums un gaisma.

9. LABS GUĻAMISTABAS AUGS – LAURS. Lauru zariņš bērna gultas galā savā laikā skaitījās labākais līdzeklis bezmiegam. Pieaugušie labi guļ lavandas un rozmarīna klātbūtnē, kuri podiņos parādās ziedu veikalu plauktos.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas avīzi

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)