Banner 980x90

Daži padomi vecākiem par rotaļlietu iegādi

Mājā, kurā ir bērni, ir arī rotaļlietas. Tās ir daļa no viņu dzīves, augšanas un attīstības procesa. Cik daudz un kādas rotaļlietas nonāk mājā, tas jau ir vecāku lēmums un izvēle. Tāpat kā jebkuras patērētāju izvēles arī rotaļlietu izvēli ietekmē dažādi faktori: rotaļlietas cena, funkcijas, reklāma, bērna intereses, arī sabiedrības spiediens, tāpat ietekmē arī vecāku dzīvesstils un vērtības, ko viņi izvēlas savā ģimenē par noteicošajām. 

Vecākiem varbūt grūti orientēties piedāvājumā, saprast, ko patiešām bērnam vajag, jo labprāt taču sagādātu visu, ko mazā sirsniņa kāro. Par to, kādi ir orientieri, pēc kuriem vadīties rotaļlietu veikalā, lasiet tālāk testā. Ar noderīgiem padomiem rotaļlietu iegādē dalās interneta veikals "XS Rotaļlietas".

Pārliecinieties, ka rotaļlietas atbilst Eiropas Savienības standartiem
Pērkot jebkuru rotaļlietu, pirmais nosacījumiem ir drošība. Joprojām Latvijas tirgū parādās bērnu preces, kas neatbilst drošības standartiem, satur nevēlamas viela. Drošību sniegs uz iepakojuma redzama CE zīme, kas apliecina, ka prece atbilst Eiropas Savienības likumdošanai. Ja šādu zīmi neredzat, tad mantu nepēciet un nedodiet bērniem.

Izvēlieties uzticamu pārdevēju, kas piedāvā tikai sertificētas rotaļlietas.

Labāk kvalitāte, nevis kvantitāte
Laba un kvalitatīva rotaļlieta vienmēr maksās vairāk nekā tā, kas izgatavota no lētākiem un ne tik izturīgiem materiāliem. Vecākiem vajadzētu izveidot paradumu pirkt jaunas rotaļlietas retāk, bet naudu atvēlēt tiešām noderīgām lietām, kas sniegs prieku ilgāk nekā vienu dienu. Kvalitātei jāstāv pāri kvantitātei. Ja rotaļlieta ātri salūzt, bērns ir vīlies, vecāki rājas, ka jaunā manta saplēsta. Bet tā nav bērna vaina. Tā ir vecāku vaina, ka izvēlējušies nekvalitatīvu rotaļlietu.

Vienmēr izvēlieties vecumam atbilstošas rotaļlietas
Ražotājs uz rotaļlietas iepakojuma vienmēr norāda, kādam vecumam tā paredzēta. Vecākiem šīs norādes vajadzētu lasīt un arī nopietni ņemt vērā. Ja rotaļlietas, kas satur sīkas detaļas, nonāk pie neatbilstoša vecuma bērna, sekas var būt arī traģiskas, jo maziem bērniem ir vēlme visu pārbaudīt ar muti. Vecuma norādēm ir ne tikai drošības apsvērumi, bet tas arī skaidri norāda, kāda vecuma bērniem šīs rotaļlietas būs interesantas.

Svētku dāvanas meklējiet laikus, sekojiet atlaidēm
Ja tuvojas svētki, tad par dāvanām jādomā laikus. Pēdējā brīdī pirktas dāvanas vienmēr izmaksās dārgāk, kā arī būs grūtības atrast to, ko esat iecerējuši. Laikus meklējot rotaļlietas, ko dāvināt bērnam, var paspēt izpētīt plašāku piedāvājumu, kā arī sagaidīt izdevīgākas cenas.

Ieskatieties galda spēļu plauktā
Rotaļlietas ir tās, kas palīdz bērnam sevi attīstīt, uzlabot prasmes. Veikalu plauktos ir daudz attīstošu, interesantu un aizraujošu rotaļlietu, kas ļauj darboties bērna fantāzijai. Tomēr vecākiem ieteicams apskatīties arī galda spēļu sadaļā, jo dažādas puzles un spēles ir patiesi lieliska nodarbe, kas attīsta intelektu, kā arī daudz ko jaunu iemāca.

Māciet bērnam krāt naudu kārotajai lietai
Rotaļlietas, ko bērns būs nopircis par paša rūpīgi sakrāto naudu, būs īpaši vērtīgas. Tā viņš mācās naudas vērtību un arī pavisam citādāk attiecas pret iegūto, jo ir jutis, kādas pūles prasa naudas nopelnīšana un sakrāšana. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)