Banner 980x90

Daļa Ozolnieku novadā atklāto nelegālo atkritumu izplata kodīgu smaku

Jelgava, 18.jūl., LETA. Daļa Ozolnieku novadā nelegālajā izgāztuvē glabāto atkritumu izplata kodīgu smaku, aģentūru LETA informēja novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Viņš skaidroja, ka īpašumā "Stigmas" izvietotie atkritumi ir nenosakāmas izcelsmes, daļa no tiem ir šķidri un izvietoti mucās, un pie dažām mucām jūtama kodīga smaka.

"Tā ir veca fermas ēka, kurai var brīvi piekļūt. Esam norobežojuši piekļuvi, bet ēkā tik un tā var iekļūt caur logiem," klāstīja Liepiņš. Ik pa laikam atkritumu glabāšanas punktu apsekojot pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldībai ir informācija, ka izgāztuves likvidēšana varētu izmaksāt 200 000 eiro, taču tai nav izdevies sazināties ar ēku īpašnieku - SIA "Metarex" -, kas ir beidzis saimniecisko darbību. Pašvaldībai līdzekļu, lai teritoriju attīrītu, neesot.

"Pēc ugunsgrēka Jūrmalā [Valsts vides dienesta vadītāja] Inga Koļegova teica, ka pašvaldība nebija pietiekami atbildīga. Mēs esam atbildīgi un paziņojām, informējām arī nozares ministru [Kasparu] Gerhardu, jo mums nav vēlēšanās gaidīt, lai notiktu vides katastrofa," pauda domes priekšsēdētājs.

Daļa zemes, kas atrodas īpašumā "Stigmas" starp ēkām, pieder pašvaldībai un ilgstoši tiek nomātas.

Jau vēstīts, ka Ozolnieku novadā konstatēts nelegāls bīstamo atkritumu glabāšanas punkts, kurā glabājas apmēram 170 tonnas atkritumu, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Pašvaldībā skaidro, ka īpašumā "Stigmas" bīstamie atkritumi netiek uzglabāti atbilstoši normatīvo aktu prasībām. Kairiša skaidroja, ka kopš 2015.gada 16.janvāra ēku īpašums pieder SIA "Metarex". Pašvaldībai pieejamā informācija liecina, ka 2016.gada 25.jūlijā uzņēmums ir saņēmis Jelgavas reģionālās vides pārvaldes rīkojumu par teritorijas sakārtošanu, tomēr rīkojums nav izpildīts. Ozolnieku novada pašvaldība ir nosūtījusi brīdinājumu uz uzņēmuma juridisko adresi, pieprasot nekavējoties novērst iznomātā zemes gabala piesārņošanu, tomēr personīgi sazināties ar SIA "Metarex" pārstāvjiem pašvaldībai nav izdevies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)