Banner 980x90

Cūku pupu kraukšķu ražotāji Jaunsvirlaukā paplašinās ražošanas telpas

Jelgava, 6.okt., LETA. Startējot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) projektā, Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar cūku pupu ražotāju SIA "Zekants" Jaunsvirlaukas pagastā plāno paplašināt uzņēmuma telpas, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pērn SIA "Zekants" pašvaldībai piederošās telpās - amatniecības centrā "Jaunlīdumi" - aizsāka ražošanas procesu cūku pupu kraukšķu "Pupuchi" tapšanā. Šajā laikā ir ievērojami augusi iedzīvotāju interese par produkta tapšanas stāstu un ražošanas niansēm.

"Ņemot vērā augošo interesi par mūsu radīto produktu un par ražošanas procesiem, mums ir vitāli nozīmīgi paplašināt ražošanas telpas, lai vienlaikus varētu norisināties vairāki ražošanas posmi. Projekts ietver sevī nākamo ražošanas attīstības posmu - vēlamies aptvert papildu telpas amatniecības centrā "Jaunlīdumi", kur esam iecerējuši izveidot gatavās produkcijas iepakošanas līniju un uzglabāšanas noliktavu," informēja uzņēmuma pārstāve Kristīne Ozoliņa.

Pēc paplašināšanās plānots vienlaikus nodrošināt divus tehnoloģiskos procesus - gan produkcijas ražošanu, gan gatavās produkcijas fasēšanu. Līdz šim šie procesi tika realizēti nodalīti laikā, kas ievērojami paildzināja visu tehnoloģisko procesu īstenošanu.

Īstenojot projektu, plānota vienkāršotā telpu atjaunošana, kas ietvers grīdas, sienu un griestu segumu maiņu un telpu savstarpējo savienošanu ar aili.

Kopprojekta īstenošanas laikā par projekta realizēšanu un ieviešanu atbild Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA "Zekants". Kopējais projekta finansējums ir 16 189 eiro, no kuriem ELFLA līdzekļi ir 12 951 eiro, uzņēmums ieguldīs 3237 eiro, savukārt pašvaldība 2590 eiro.

Jau vēstīts, ka pērn Jelgavas novada domes deputāti lēmuši izīrēt 44 kvadrātmetru telpas pašvaldības nekustamajā īpašumā "Jaunlīdumi" Jaunsvirlaukas pagastā sociālajai uzņēmējdarbībai, lai uzņēmēja Ozoliņa tajās ražotu cūku pupu kraukšķus.

Saimnieciskās darbības veicēja tirgum jau radījusi vairākus cūku pupu kraukšķu veidus - sālītus, ar ķiploku garšu, kā arī bez piedevām un ar olīveļļu.

Novada domes sēdes protokols liecina, ka pašvaldība uzņēmējai telpas iznomā par 1,11 eiro par kvadrātmetru mēnesī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)