Banner 980x90

"Clean R" samierināsies ar Ozolnieku novada domes lēmumu

Atkritumu apsaimniekotājs SIA "Clean R" samierināsies ar Ozolnieku novada domes lēmumu paaugstināt atkritumu apsaimniekošanas maksu par mazāku apjomu, nekā uzņēmums bija lūdzis, prognozējot ieņēmumu samazinājumu un plānojot iniciēt vienotu iepirkumu organizēšanas praksi visā valstī.

SIA "Clean R" valdes priekšsēdētāja Ieva Jansone aģentūrai LETA atzina, ka uzņēmums ir zināmā ķīlnieka situācijā, un skaidroja, ka pašvaldība, lemjot par tarifa izmaiņām, ievēroja starp Ozolnieku novada pašvaldību un SIA "Clean R" noslēgto līgumu. Tas paredz gadījumus, kuros atkritumu apsaimniekotājs drīkst ierosināt tarifa izmaiņas, un atkritumu noglabāšanas poligona maksas kāpums nav to starpā.

"Mēs turpināsim sniegt pakalpojumu, rēķinoties ar ieņēmumu samazinājumu un mazākām attīstības iespējām. Vienlaikus plānojam iniciēt vienotu iepirkumu organizēšanas praksi visā valstī, lai atkritumu apsaimniekotājs nenonāk ķīlnieka situācijā šādos gadījumos," pauda Jansone.

Kā ziņots, piemērojot inflācijas kāpuma datus, Ozolnieku novada dome 11.augustā nolēma par procentu paaugstināt atkritumu apsaimniekošanas maksu, aģentūru LETA informēja Ozolnieku novada pašvaldības pārstāve Līga Tamberga.

Viņa skaidroja, ka maksas palielināšanas iemesli gan ir citi un maksas palielināšanas vajadzību dome izvērtēja, pamatojoties uz atkritumu apsaimniekotāja SIA "Clean R" iesniegumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas paaugstināšanu no līdzšinējiem 8,49 eiro uz 10,08 eiro par vienu kubikmetru, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, un šāda nepieciešamība esot saistīta ar būtiskām izmaiņām atkritumu apglabāšanas tarifā poligonā "Brašķi", kur šis tarifs kāpis no 19,84 eiro par tonnu uz 27,90 eiro par tonnu.

Tomēr Ozolnieku novada dome nolēma apstiprināt atkritumu apsaimniekošanas maksu Ozolnieku novada pašvaldībā 8,57 eiro par vienu kubikmetru, kas stājas spēkā ar šā gada 1.oktobri.

"2014.gada 21.martā noslēgtais iepirkuma līgums starp Ozolnieku novada pašvaldību un SIA "Clean R" nosaka gadījumus, kad un par cik atkritumu apsaimniekotājs drīkst ierosināt atkritumu apsaimniekošanas maksas izmaiņas. Līgumā noteikts, ka tarifa izmaiņas pieļaujamas tādas, kas nepārsniedz iepriekšējo 12 mēnešu inflācijas apmēru, un, pamatojoties uz Centrālās statistikas pārvaldes mājaslapā publicēto informāciju, ka iepriekšējo 12 mēnešu inflācija ir viens procents, tarifa izmaiņas iespējamas 0,08 eiro apmērā, tāpēc attiecīgi izmainītā tarifa apmērs ir 8,57 eiro par kubikmetru," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)