Banner 980x90

Ciešākai sadarbībai ar nozari LLU Meža fakultātē izvedots Padomnieku konvents

Jelgava, 17.nov., LETA. Lai stiprinātu studiju kvalitāti un nodrošinātu meža un kokrūpniecības nozares uzņēmumus ar zinošiem speciālistiem, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Meža fakultāte (MF) turpmāk savā darbā vairāk iesaistīs uzņēmumu pārstāvjus un Padomnieku konventu, aģentūra LETA uzzināja augstskolā.

MF Padomnieku konvents ir koleģiāla institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt fakultātes attīstību atbilstoši meža nozares vajadzībām un interesēm. Tā darbības principi juridiski tiks nostiprināti MF nolikumā, kurā MF dome plāno veikt izmaiņas. Visi padomnieki pārstāv Latvijas vadošos mežsaimniecības un kokrūpniecības uzņēmumus un iestādes.

Par konventa priekšsēdētāju apstiprināts AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) valdes priekšsēdētājs un LLU Goda doktors Roberts Strīpnieks.

Tuvākā gada laikā MF ar Padomnieku konventa atbalstu plāno veikt studiju programmu un kursu auditu un pilnveidi, it īpaši pievēršot uzmanību studiju programmas "Kokapstrāde" attīstībai un mainot tās galveno fokusu no speciālistu sagatavošanas lielajiem kokrūpniecības uzņēmumiem uz topošo uzņēmēju sagatavošanu šajā nozarē, kuriem būs spēcīgas specifiskās nozares zināšanas un izpratne par uzņēmuma veidošanas un vadības procesiem.

Tāpat fakultāte sākusi sarunas ar Ogres tehnikumu par studentu prakšu organizēšanu, savukārt līdz šim jau ir sadarbojusies ar Latvijas valsts mežzinātnes institūtu "Silava", Valsts meža dienestu un LVM.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)