Banner 980x90

Četru jaunu uzņēmēju atbalstam Jelgavas novada pašvaldība piešķir vairāk nekā 5000 eiro

Rīga, 10.okt., LETA. Noslēdzoties konkursam "Esi uzņēmējs Jelgavas novadā", pašvaldības starta kapitālu savas uzņēmējdarbības idejas īstenošanai ieguvuši četri jaunie uzņēmēji, kuriem sadalīti vairāk nekā 5000 eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

No četrām atbalstītajām idejām trīs saistītas ar pārtikas nozari, bet viena - ar vēsturisko tērpu darināšanu. Augstāko žūrijas atbalstu šogad saņēma trīs biznesa idejas, kas sadalīs pašvaldības starta kapitāla summu vienādās daļās, katra iegūstot 1500 eiro.

Kā viena no pirmajām savu ideju prezentēja mājražotāja Anita Strazda no Vircavas pagasta, kura veido glazētus cepumus no smilšu mīklas. Viņas radīto uzņēmumu - "Sugar Art" - pašvaldība jau šogad sveica kā nominācijas "Gada mājražotājs" ieguvēju konkursā "Gada uzņēmējs Jelgavas novadā". Pašvaldības pasniegtā naudas balva tiks izlietota jauna cepumu iepakojuma izstrādei.

Leldei Bārai piešķirtais finansējums nodrošinās iespēju iegādāties jaunu virtuves tehniku, lai turpinātu ar lielāku jaudu ražot savu nesen radīto produktu - saldētus un vakuumiepakojumā fasētus biocepumus. Bāra ikdienā sevi realizē ģimenes saimniecībā "Lejnieki" Svētes pagastā, kur tiek audzēti dārzeņi, garšaugi un ogas, izmantojot bioloģiskās lauksaimniecības praksi un metodes. Cepumi ir no bioproduktiem - milti, olas un sviests tiek iepirkts no bioloģiskajām saimniecībām, savukārt no savas saimniecības Bāra izmanto izaudzētos garšaugus un ogas.

Atzinību izpelnījās arī Vircavas saimniecības "Dzērves" saimnieki - Edgars un Evita Gūtmaņi. Viņi Vircavā jau teju 20 gadus nodarbojas ar tomātu audzēšanu. Pašlaik saimniecībā audzē 40 dažādi tomātu hibrīdus. Izaudzētie tomāti ir dažādi gan pēc izmēra, formas un krāsas. Daudzus gadus saimnieki nodarbojās vien ar tomātu audzēšanu un to tirgošanu, bet pēdējā laikā pievērsušies arī dažādu produktu gatavošanai no tomātiem. Pašlaik ejošākie pārstrādes produkti ir tomātu sula un kaltēti tomāti. Pašvaldības piešķirtais finansējums apmērā tiks izmantots, lai iegādātos speciālu augļu kalti.

Līdzās pirmo trīs vietu ieguvējiem žūrijas komisija pašvaldības starta kapitālu 750 eiro apmērā piešķīra vēl vienai biznesa idejai - Zandai Zariņai, kura pievērsusies vēsturisko tērpu darināšanai. Zariņa Jelgavas novadā Lielvircavas muižā vairāku gadu garumā strādā kā gide. Viņas aizraušanās un sirdslieta ir 19.gadsimta mode. Pētot un analizējot aizgājušo gadsimtu, viņa nonākusi pie secinājuma, ka vēlas pati radīt kvalitatīvus vēsturiskos tērpus. Par galveno mērķi savas uzņēmējdarbības attīstībai Zariņa pašlaik izvirzījusi mārketinga aktivitātes un logo izstrādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)