Banner 980x90

Čakšu uztrauc dežurējošā neirologa trūkums Jelgavas slimnīcā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Piektdien, 22.jūlijā, tiekoties ar Jelgavas slimnīcas un Jelgavas pašvaldības vadību, veselības ministre Anda Čakša pauda bažas par to, ka slimnīcas Uzņemšanas nodaļā nav dežurējošā neirologa.

Jelgavas slimnīcas vadītājs Andris Ķipurs atklāja, ka dienā Uzņemšanas nodaļā vidēji nonāk 85 pacienti, apmēram 50 no viņiem pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas netiek stacionēti.

Ķipurs pastāstīja arī, ka nodaļā dežūrē seši speciālisti, jo trūks neirologa, uz ko nozares ministre pauda, ka viņu uztrauc insulta pacientu uzņemšana slimnīcā. "Neiroloģijas nodaļā ir divi neirologi, pilsētā vēl divi, bet neviens no viņiem nav piekritis dežūrēt, lai arī ko darīju. Ja tiek uzņemts insulta slimnieks, smagākos gadījumos viņš tiek pārvests uz Rīgu, bet vieglākos viņu līdz rītam ārstē terapeits, arī neirologu no mājām izsaucam vajadzības gadījumā," ministrei skaidroja slimnīcas vadītājs.

Kopumā ārstniecības iestāde neizjūt darbinieku trūkumu, pauda Ķipurs. Pašlaik aktuālas esot vien divas māsu vakances Intensīvās terapijas un anestezioloģijas nodaļā un Fizikālās terapijas nodaļā, jo slimnīca spēj ar samērā labu atalgojumu motivēt speciālistus strādāt iestādē.

Ķipurs ministrei skaidroja arī, ka katru gadu slimnīcā tiek stacionēti apmēram 13 000 pacientu, šogad - jau 7000. Vidēji 600 pacientu slimnīcā nomirst.

Apmeklējot nesen jaunatklāto Ambulatoro nodaļas stomatoloģijas kabinetu, ministre pievērsa uzmanību arī bērnu zobu veselībai. "Bija laiks, kad situācija bija uzlabojusies, bet tagad atkal pasliktinās," Čakša pauda, skaidrojot, ka bērnu zobu veselībai ģimenēs pašlaik ne vienmēr tiek pievērsta pietiekama vērība.

Slimnīcas apmeklējuma laikā ministre vēlējās uzzināt arī par medikamentu apriti, grūtnieču aprūpi un citiem jautājumiem.

Kā ziņots, šodien Čakša devusies darba vizītē uz Jelgavu.

Pēc Jelgavas slimnīcas apmeklējuma ministre viesosies Jelgavas poliklīnikā, lai iepazītos ar poliklīnikas infrastruktūru un darbu un tiktos ar poliklīnikas darbinieku kolektīvu. Savukārt pēcpusdienā veselības ministre apmeklēs Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Zemgales reģionālo centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)