Banner 980x90

Būtiski izdevies samazināt bērnu līdz trīs gadu vecumam skaitu institūcijās

Rīga, 26.apr., LETA. Sadarbībā ar atbalsta programmu "Plecs" ir izdevies būtiski samazināt bērnu līdz trīs gadu vecumam skaitu institūcijās, izriet no labklājības ministra Jāņa Reira (V) sacītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".

Ministrs teica, ka pērn vienā brīdī institūcijās bija 80 bērni līdz trīs gadu vecumam, novembrī - 40, bet patlaban vien pieci bērni.

"Ja ministrija nesaskatītu problēmas sistēmā, neveidotu reformas, kas ir sāktas un ir neatgriezeniskas," teica Reirs. Viņš uzsvēra, ka institūcijā bērnam nav iespējams sniegt ģimenisku pakalpojumu. Tāpēc līdz 2021.gadam ir jābeidzas bērnunamu pastāvēšanai, uzsvēra ministrs.

Jau vēstīts, ka "Plecs" sniedz atbalstu ģimenēm, kuras gatavas dot ģimeni bērnu namos nonākušajiem bērniem. Programma ģimenēm sniedz atbildes uz interesējošiem jautājumiem pieredzes stāstu sesijās un individuālās nozares profesionāļu konsultācijās, kā arī finansiālu atbalstu speciālistu apmeklējumam, ja tas nepieciešams, kā arī palīdzību dažādās atbalsta grupās, kad bērns jau nonācis ģimenē.

"Plecs" atbalstu ģimenēm sniedz par pērn "Dod Pieci 2017" labdarības maratonā saziedotajiem līdzekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)