Banner 980x90

Badmintona turnīra dēļ aizlīmēs visus Jelgavas Sporta halles logus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Lai nodrošinātu Jelgavas Sporta halles atbilstību Pasaules reitinga badmintona turnīru rīkošanas noteikumiem, “"Yonex Latvia International”" rīkotājiem nāksies aizlīmēt visus Jelgavas Sporta halles logus vairāk nekā 100 kvadrātmetru apmērā, pilsētas informācijas portālu Jelgava24.lv informēja organizatori.

Turnīru rīkošanas noteikumi paredz, ka sportā zālē var būt tikai mākslīgais apgaismojums, un nav pieļaujams, ka ir pat atvērts viens vēdlodziņš, pa kuru varētu zālē iespīdēt Saules gaisma. “Šī prasība sākotnēji šķiet ļoti skarba, taču tam ir loģisks pamatojums - badmintona spēlētājiem šādi “gaismas caurumi” tik tiešām traucē, jo badmintona bumbiņa tur uz mirkli mēdz pazust. Bet ja vēl ir tiešs Saules stars, tad tas var arī apžilbināt badmintona spēlētāju,” stāsta viens no “Yonex Latvia International” tiesnešiem, badmintona treneris Kristaps Pilveris, kurš arī uzņēmies koordinēt logu aizklāšanu.

Turnīra rīkotāji pēc palīdzības vērsās pie pazīstamā būvtehnikas, elektroinstrumentu un dažādu būvdarbu veikšanai nepieciešamā aprīkojuma nomas un tirdzniecības uzņēmuma “STATS Serviss”. 

“Mēs ieteicām logus aizlīmēt no ārpuses, jo tad var izmantot jaudīgākus un manevrēt varošākus pacēlājus. Un sporta halles speciālās grīdas, savukārt, ir iespējams izmantot tikai sastatnes, un tad šis darbs būtu daudz ilgāk, grūtāk un laikietilpīgāk veicams,” stāsta “STATS Serviss” pārstāve Aija Neilande.

“Mūsu produktu klāstā ir ļoti plašs pacēlājtehnikas klāsts, tai skaitā gan sastatnes, gan groza un masta pacēlāji, gan pašgājēji grozi un platformas, kā arī cita veida būvtehnika, vairāk nekā 1000 vienības. Jelgavas Sporta halles gadījumā kā atbilstošāko izvēlējāmies groza pacēlāju, jo tur ir vieta, kur to stabili novietot, kā arī teritorijas plašums ļauj ar to brīvi manipulēt,” skaidro Aija Neilande.

“Visus ēkas logus aizlīmēt mēs palīdzēsim pirmo reizi, taču savā būtībā šis darbs nav unikāls. Mēs ikdienā saskaramies ar visdažādākajiem pasūtījumiem,” stāsta Aija Neilande.

Logu aizlīmēšana nebūt nav vienīgā prasība, kas jāievēro “Yonex Latvia International” rīkotājiem. Griestu augstums nedrīkst būs zemāks par 9 metriem, un nedrīkst traucēt neviens svešķermenis, tai skaitā pacelts basketbola grozs vai tā atsaites. Tāpēc vienu no basketbola groziem uz turnīra laiku nāksies noņemt pavisam. 

Turnīra rīkošanas noteikumi un badmintona specifika arī paredz, ka zālē nevar būt baltas sienas, tai skaitā reklāmas, kurās baltā krāsa nevar būt vairāk kā 25%. Tāpēc turnīra rīkotāji, veicot reklāmas baneru izgatavošanu, pasūtīja nevis citkārt tradicionālos baltos banerus, uz kuriem attēlots sponsora logo, bet gan tumšas krāsas fonus, uz kuriem logo ir baltā krāsā.

“Yonex Latvia International” turnīrā badmintonu spēlēs nevis uz sporta zāles koka grīdas, kā citkārt Latvijas mēroga turnīros, bet gan uz speciāliem, gandrīz centimetru bieziem paklājiem. Diemžēl, Latvijā šobrīd vēl nav neviena starptautisko turnīru rīkošanas prasībām atbilstoša paklāja, tāpēc šoreiz šie 5 paklāji tiks īrēti no Lietuvas badmintona federācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)