Banner 980x90

Auto plūsmas intensitāte Jelgavā augusi par 7%

Jelgava, 8.dec., LETA. Automašīnu plūsmas intensitāte Jelgavā gada laikā augusi par 7%, liecina Jelgavas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" apkopotā informācija.

Oktobrī Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojumu Jelgavā diennaktī šķērsoja vidēji 36 000 transportlīdzekļu, kas ir par 7% vairāk nekā pirms gada.

"Pilsētsaimniecības" satiksmes intensitātes dati liecina, ka visbūtiskāk plūsma pieaug ielās, kas ir sakārtotas, jo braukt pa tām kļūst ērtāk un drošāk. Piemēram, 2014.gadā pēc rekonstrukcijas intensitāte Lielajā ielā pieauga par 20%. Tādi paši novērojumi ir citās atjaunotajās ielās - Raiņa, Dambja, Akadēmijas, Atmodas un Rūpniecības.

Tāpat izteikta ir tendence, ka vairāk brauc mācību gada laikā. Piemēram, Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojumu jūlijā vidēji diennaktī šķērsoja 33 800 transportlīdzekļu, bet septembrī - 36 600.

Pīķa stundā - darbdienās no plkst.7.30 līdz 8.30 - Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojumu izbrauc 9% no visiem transportlīdzekļiem, kas diennakts laikā to šķērso, un vidēji tās ir 3300 vienības. Intensīva satiksme ir arī darbdienās no plkst.16 līdz 18, kad cilvēki atgriežas mājās no dienas gaitām, tomēr plūsma nav tik liela kā no rīta.

Pēc "Pilsētsaimniecības" datiem noslogots ir arī Lietuvas šosejas un Miera ielas krustojums, ko diennaktī šķērso vidēji 16 500 transportlīdzekļu, bet tas skaidrojams ar tranzīta plūsmu, kas tiek novirzīta pa apvedceļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)