Banner 980x90

Atrod jaunu nomnieku restorāna telpām Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī

Rīga, 29.maijs, LETA. Telpu nomas tiesību konkursa uzvarētājam SIA "Krūmaļi" līdz 10.jūnijam jāatver jauns restorāns Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Nomas konkursa dokumentācija liecina, ka konkursā par tiesībām nomāt pašvaldības telpas tornī piedalījušies trīs uzņēmumi. Par izsoles uzvarētāju atzīts uzņēmums "Krūmaļi", kas par vienu kvadrātmetru nosolījis 7,78 eiro mēnesī.

Pašvaldībā skaidroja, ka jaunajam restorānam dots nosaukums "Tornis". Tas nodrošinās darbu 16 cilvēkiem un pašlaik aicina komandai pievienoties vēl pavāru un bārmeni.

Jauno restorānu torņa astotajā stāvā veidos Kristīne Caunīte un Linda Pūce. Caunīte pašvaldībai atklājusi, ka ēdināšanas sfērā strādā 15 gadus un piecus gadus bijusi bijušā Jelgavas restorāna "Hercogs" vadītāja. Pēdējos gadus strādājusi restorānā "Hercogs" Mežaparkā, bet tomēr sapratusi, ka grib atpakaļ uz dzimto Jelgavu.

Ēdienus restorāna saimnieki solījuši gatavot no vietējiem produktiem, galvenokārt no Jelgavas novadā ražotajiem, apgalvojot, ka 70% izejvielu tiks sagādātas Latvijā. Restorānā ēdienkarte tiks mainīta atbilstoši sezonai.

Ar restorāna saimniecēm pašlaik noslēgts telpu nomas līgums uz pieciem gadiem un pēc līguma nosacījumiem restorānam jāsāk strādāt līdz 10.jūnijam.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums "Krūmaļi" reģistrēts Jelgavas novada Vilcē, tas nodarbojas ar augkopību un graudkopību. Komersanta apgrozījums pērn bijis 308 873 eiro, bet peļņa 192 546 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Nikolajs Laščenko.

Jau vēstīts, ka gada sākumā darbu pārtraucis franču restorāns "La Tour De Marie", kas deviņus gadus atradās Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī. Torņa telpu apsaimniekotāja Jelgavas reģionālā tūrisma centra vadītāja Anda Iļjina aģentūrai LETA pastāstīja, ka restorāns slēgts, jo tā īpašnieks uzteicis nomas līgumu.

Restorāns "La Tour de Marie" atradās 16.gadsimtā celtās Svētās Trīsvienības baznīcas torņa astotajā stāvā un bija augstākais restorāns Jelgavā. To, uzvarot pašvaldības izsludinātajā izsolē par telpu nomu tornī, 2010.gadā atvēra franču pavārs Bruno Šaperons, nosaucot par godu savai sievai. Atverot restorānu, svarīgi bija saglabāt vēsturiski autentiskos mūrus un detaļas, kas ir īpaši akcenti vietas interjerā. Trīs no četrām torņa pulksteņu ciparnīcām atrodas tieši restorāna telpās.

Šaperons kā Francijas delegācijas no Ruelmalmezonas dalībnieks Latvijā pirmo reizi ieradās 2007.gadā, kad norisinājās festivāls "Francijas pavasaris". Vizītes laikā viņš iepazinās ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS), kurš piedāvāja vadīt stundas Jelgavas Amatu vidusskolā, daloties ar savu pieredzi restorānu un konditorejas jomā. Pirms diviem gadiem pieredzējušais franču pavārs pārcēlās uz dzīvi Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)