Banner 980x90

Astoņi Svētes pamatskolas audzēkņi saslimuši ar salmonelozi

Jelgava, 14.dec., LETA. Astoņi Svētes pamatskolas skolēni ir saslimuši ar salmonelozi, aģentūrai LETA apstiprināja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Saslimušie ir mazākie bērni - pirmsskolēni un sākumskolas klašu skolēni. Pirmais saslimšanas gadījums konstatēts pirmsskolas grupā.

Kaņepone skaidroja, ka notikušais izmeklēts, turklāt izglītības iestādē veikti arī nepieciešamie drošības pasākumi - informēti bērnu vecāki, paņemtas analīzes, telpu dezinfekcija.

"Iesaistītas bija visas nepieciešamās uzraugošās institūcijas. Konsultējoties ar tām, arī veikti visi preventīvie pasākumi slimības tālākai izplatībai. Cik zināms un cik ļauts analizēt cēloņus, tad slimības cēlonis ir konkrētu bērnu dzīvesvietā. Pašlaik var teikt, ka inficējušies ir astoņi, cits no cita vai visi no viena - tas ir debatējams jautājums," komentēja pašvaldības pārstāve.

Pašvaldībā uzsver - lai gan saslimšanai nav saistības ar skolas ēdnīcu, arī tur veikti visi drošības pasākumi. Proti, notikusi dezinfekcija, trauku dvieļu nomaiņa uz vienreizlietojamiem dvieļiem. Savukārt vecākiem sniegtas informatīvās konsultācijas ar lūgumu vērot savas atvases un par simptomiem nekavējoties ziņot.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)