Banner 980x90

Ar spēles palīdzību iemāci bērnam svarīgāko par ugunsdrošību

Foto: Fnserviss.lv
Foto: Fnserviss.lv
Bērnu drošība ir svarīga jebkuram vecākam, tāpēc svarīgi ir parūpēties par to, lai jau no mazotnes bērns uzzina par situācijām, kur jābūt uzmanīgam un piesardzīgam. Viena no tēmām, kas bērnam ir jāapgūst, ir ugunsdrošība. Un kā rāda pieredze un prakse – to izskaidrot bērniem nemaz nav viegli. Tāpēc gan vecākiem, gan pedagogiem noderēs spēle "Drošs paliek drošs"!

Spēle palīdz mācīties
Izmantojot spēles elementus, Jūs bērniem varēsiet iemācīt ugunsdrošības pamatus, kas vēlāk viņiem noderēs dzīves situācijās, kad nebūsiet blakus, piemēram:
- kā pareizi rīkoties ar sērkociņiem;
- kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā;
- kas jāievēro, dedzinot sveces.

Spēli izstrādājuši eksperti
Šo metodisko materiālu ir izstrādājuši pieredzējuši "FN-SERVISA" ugunsdrošības eksperti, kas ik dienu palīdz uzņēmumiem un privātpersonām atrisināt dažādus ar ugunsdrošību saistītus jautājumus.

Ne visās dzīves situācijās ir iespējams lūgt profesionāļu padomu, jo īpaši ārkārtas situācijās, kur svarīga ir katra sekunde. Tāpēc svarīgi ir zināt, kā rīkoties ārkārtas situācijās. Spēli "Drošs paliek drošs!" savā īpašumā var iegūt ikviens bez maksas. Lai to izdarītu, nepieciešams printeris un papīrs. Turklāt, ja ir interese, tad var pieaicināt "FN-SERVISA" ekspertus novadīt spēli bērniem un pedagogiem, sniedzot jau plašākus skaidrojumus par drošības noteikumiem.

Kā saņemt bez maksas?
Spēle ir izveidota uz vairākām A4 izmēra lapām tā, lai ikviens to varētu izprinēt pats. Lai iegūtu spēli savā īpašumā, Jums nepieciešams:
- mājaslapā Fnserviss.lv atrast spēli un bez maksas lejupielādēt to savā datorā;
- izprintēt spēles failu uz parasta papīra. Izturības palielināšanai, spēli;
- ieteicams uzlīmēt uz cietāka papīra, piemēram, kartona, un spēles laukumu ielaminēt;
- ar šķērēm izgrieziet visus spēles varoņus, kartītes un metamo kauliņu;
- sekojiet noteikumiem un uzziniet par to, kā rīkoties dažādās ugunsdrošības situācijās.

Patiks bērniem un noderēs pašam
Daudziem pieaugušajiem ugunsdrošības jautājumi iespējams pašiem nav tik skaidri, lai tos varētu veiksmīgi izstāstīt jaunākajai paaudzei. Tieši tāpēc šī spēle būs noderīga, mācot bērniem par viņu rīcības sekām, rīkojoties ar uguni vai sadzīves elektroierīcēm. Galvenais uzdevums vecākiem ir spēles gaitā runāt ar bērniem viņiem saprotamā valodā. Lai šo darbu atvieglotu, spēles veidotāji piedāvā dažādus atbilžu variantus, kas papildinās pašu vecāku ugunsdrošības zināšanas.

Kā spēle jāspēlē?
Spēli "Drošs paliek drošs" var spēlēt 2 līdz 5 dalībnieki, no kuriem viens – visdrīzāk vecāks vai skolotājs – būs Eksperts jeb Spēles vadītājs. Viņam ir pieejama spēles rokasgrāmata, kurā rodamas atbildes uz nepieciešamajiem jautājumiem. Pārējie dalībnieki met kauliņu, dodas pa spēles laukumu uz priekšu un rīkojas atbilstoši lauciņam, uz kura nonāk:
- atbild uz jautājumu par konkrētu ugunsdrošības situāciju;
- izstāsta visu, ko zina par konkrētajā lauciņā norādīto tēmu;
- demonstrē, kā būtu jārīkojas noteiktā situācijā.

Ja uzdevums paveikts labi, Eksperts ļauj turpināt iet uz priekšu pa spēles lauciņiem, ja nē – jādodas divus lauciņus atpakaļ. Nonākot līdz spēles finišam, spēlētājs kļūst par Drošības ekspertu.

Spēli "Drošs paliek drošs" bez maksas var atrast un lejupielādēt "FN-SERVISA" mājaslapā. Iepazīstieties ar ugunsdrošības noteikumiem pats un aizraujošā veidā iemāciet tos arī saviem bērniem!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)