Banner 980x90

Apinis: Vairākas ārstu grupas vāc parakstus Belēviča demisijas pieprasīšanai

Pēteris Apinis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA
Pēteris Apinis/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

Veselības nozarē situācija esot tik tālu nokaitēta, ka ir atsevišķas ārstu grupas, kas sākušas parakstu vākšanu veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) demisijas pieprasīšanai, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" atzina Latvijas Ārstu biedrības priekšsēdētājs Pēteris Apinis.

Apinis pirmdienas, 7.marta, rītā intervijā nevēlējās atklāt, kas ir tās ārstu grupas, taču viņš atkārtoti uzsvēra, ka šāda parakstu vākšana ir sākusies. Taču viņš arī piebilda, ka starp tām noteikti neesot biedrība.

Tāpat Apinis stāstīja, ka ir vesela virkne jautājumu, kas reāli apdraud Latvijas iedzīvotāju veselību kopumā un pēc viņa domām tie ir tik akūti, ka jāmēģina risināt sarunās ar Belēviču.

Jau ziņots, ka šodien uz biedrības valdes sēdi aicināts Belēvičs, kurš piekritis tikties ar Latvijas Ārstu biedrības valdi, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Tikšanās notiks Skolas ielā 3, Rīgā, plkst.17. Pēc sēdes ap plkst.18.15 medijiem būs iespēja uzdot jautājumus.

Tikšanās reizē iecerēts pārrunāt problēmas, kas šobrīd skar veselības aprūpi, - izmeklējumu pieejamību pacientiem, obligāto veselības apdrošināšanas modeli, nepieciešamību mainīt pašreizējo Ārstniecības likumu un jauno ārstu rezidentūras iespējas.

Latvijas Ārstu biedrības valdes locekļi izvirzījuši vairākus tematus sarunai ar veselības ministru un sagatavojuši savu skatījumu un argumentus par katru no tiem: par apdrošināšanas medicīnu konceptuāli, "ko mēs katrs ar to saprotam", par nepieciešamajām izmaiņām likumdošanā, īpaši Ārstniecības likuma jaunas redakcijas nepieciešamību un nepieciešamām izmaiņām veselības pakalpojumu finansēšanas kārtībā, par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos "Zāļu iegādes, uzglabāšanas, izlietošanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtība ārstniecības iestādēs un sociālās aprūpes institūcijās".

Tāpat paredzēts runāt par ģimenes medicīnas aktualitātēm un problēmām, par Latvijas Ārstu biedrības attieksmi pret rezidentūras sadali, par likumu "Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu".

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)