Banner 980x90

Apģērbu ražotājs SIA "Spectre Latvia" Kalnciemā atgriezies pie peļņas

Dāņiem piederošais apģērbu ražotājs SIA "Spectre Latvia" Jelgavas novada Kalnciemā atgriezies pie peļņas un kāpinājis apgrozījumu, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Spectre Latvia" peļņa 2014.gadā bijusi 176 763 eiro, bet iepriekšējo gadu uzņēmums bija noslēdzis ar 325 574 eiro zaudējumiem, un 2012.gadā uzņēmumam bija 819 041 eiro zaudējumi.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bijis 4 638 321 eiro, kas ir par 23% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 3 781 300 eiro.

SIA "Spectre Latvia", kura vienīgā īpašniece ir Dānijas akciju sabiedrība "Spectre", ir viens no lielākajiem funkcionālo apģērbu ražotājiem Latvijā ar 14 gadu pieredzi, un tam ir divas ražotnes - Jelgavas novada Kalnciemā un filiāle Rēzeknē.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pērn būtiski mainīta šūšanas sezonu apjomu plānošanas procedūra, un uzņēmums savlaicīgi varēja plānot jaudas, izvairoties no piespiedu dīkstāvēm un samazinot virsstundu apjomu.

Pērn īstenota arī izmaksu samazināšana, meklējot jaunus piegādātājus, tāpat uzlabotas esošās un ieviestas jaunas kontroles metodes.

Šā gada sākumā filiālē Rēzeknē pieņemtas darbā un apmācītas 12 šuvējas, lai izveidotu septīto šūšanas līniju. Līdz šā gada beigām plānots pieņemt darbā un apmācīt vēl no desmit līdz divpadsmit šuvējām, lai izveidotu ceturto šūšanas līniju Kalnciemā.

Uzņēmums apņēmies turpināt attīstīt jaunas tehnoloģijas un produktus.

Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 309 darbiniekiem, saglabājot iepriekšējā gada apjomu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)