Banner 980x90

Aktualizē rotācijas apļa izbūves nepieciešamību Ozolniekos

Rīga, 14.marts, LETA. Ozolnieku novada domes priekšsēdētājam Dainim Liepiņam (LRA) tiekoties ar satiksmes ministru Tāli Linkaitu (JKP), centrālā sarunas tēma bijusi rotācijas apļa izbūves projekta realizācija Rīgas, Eglaines un Skolas ielu krustojumā Ozolniekos, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Agnese Kļava.

Satiksmes ministrs esot paudis izpratni par rotācijas apļa nepieciešamību. "Tomēr ir izveidojusies situācija, ka jau divas reizes izsludinātais būvniecības iepirkums izrādījies dārgāks nekā sākotnēji prognozēts. Līdz ar to rotācijas apļa realizēšana joprojām kavējas. Ministrs apliecināja, ka tiek meklēti risinājumi, lai šo stratēģiski nozīmīgo un ilgi gaidīto projektu realizētu," skaidroja Liepiņš.

Ozolnieku novada pašvaldība par saviem līdzekļiem pasūtījusi un saņēmusi vairākus Ceļu satiksmes drošības direkcijas veiktus ceļu satiksmes auditus par Rīgas ielā organizējamo transporta, velosipēdu un gājēju plūsmas drošību. Ziņojumos konstatētas kompleksas problēmas, kuras iespējams novērst, veicot pilnīgu vai daļēju Rīgas ielas pārbūvi, kā arī sniegti ieteikumi Rīgas ielas pārbūves projektēšanai. Tādēļ Liepiņš sarunas laikā ar ministru informējis arī par drošības standartiem neatbilstošo Rīgas ielu, kur regulāri notiek ceļu satiksmes negadījumi, ciešot gan gājējiem, gan velobraucējiem, un aicinājis rast iespēju ielu pārbūvēt.

Tāpat tikšanās laikā pārrunāta nepieciešamība risināt valsts autoceļa Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (A8) šķērsošanu krustojumā ar valsts autoceļu Ozolnieki-Brankstūri (V1068). Diskusijā puses bijušas vienisprātis, ka piemērotākais risinājums būtu rotācijas apļa izbūve. Liepiņš Ozolnieku novada domes vārdā apliecinājis gatavību sadarboties, lai veicinātu pēc iespēja ātrāku krustojuma labiekārtošanu.

Sarunas laikā ministrs informēts, ka no Ozolnieku pašvaldības puses tiek ieguldīti ievērojami līdzekļi valstij piederošo ielu un ceļu labiekārtošanā, piemēram, Rīgas ielas apgaismojuma uzturēšanā, gājēju celiņa ierīkošanā no Ozolnieku dzelzceļa stacija līdz Jelgavas šosejai, kā arī automašīnu stāvvietu labiekārtošanā un jaunu izbūvē pie Ozolnieku dzelzceļa stacijas.

Tikšanās noslēgumā puses vienojušās turpināt aktīvu sadarbību ceļu infrastruktūras labiekārtošanā.

Jau vēstīts, ka nepieciešamo izmaiņu satiksmes organizācijā Rīgas, Eglaines un Skolas ielu krustojumā ar intensīvu satiksmi nepieciešamību uzsvēruši autovadītāji un gājēji. Vēl vairāk jautājums aktualizējies pēc tam, kad netālu no krustojuma izbūvēts tirdzniecības centrs.

Izbūvējot apļveida krustojumu, plānots paaugstināt satiksmes drošību un palielināt mezgla caurlaidības spējas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)