Banner 980x90

Ādolfa Alunāna memoriālajā muzejā Jelgavā veido multimediālo objektu

Jelgava, 12.marts, LETA. Sagaidot latviešu dramaturga, režisora un aktiera Ādolfa Alunāna 170.jubileju, Alunāna memoriālais muzejs strādā pie multimediāla objekta "Alunāns un Jelgava" izveides, ko plānots atklāt oktobrī - latviešu teātra tēva dzimšanas dienas mēnesī - aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Gandrīz trīs metrus augstais multimediālais objekts atradīsies muzeja pirmā stāva foajē, pie kāpnēm, kas ved uz ēkas otro stāvu. Stilistiski objekts "Alunāns un Jelgava" atgādinās skatuvi, uz kuras būs attēlota Jelgavas karte ar kulisēm, no kurām objektu izgaismos prožektori. Uz kartes varēs redzēt vairāk nekā desmit senās Jelgavas objektus, un, izvēloties kādu no tiem, objekts izgaismosies, bet uz ekrāna parādīsies informācija par tā saistību ar Ādolfu Alunānu.

Pērn muzejs projektu konkursā "Zemgales kultūras programma 2017" iesniedza projektu par multimediālā objekta "Alunāns un Jelgava" dizaina izstrādi, saņemot finansējumu 1300 eiro apmērā, kā arī noslēdza līgumu ar uzņēmumu "RiDemo" par dizaina izstrādi. Pārējo nepieciešamo finansējumu dizaina izstrādei - 588 eiro - muzejs sedza no budžeta līdzekļiem. Bet šogad projekta īstenošanai vēl 15 000 eiro muzejs saņēma no Valsts kultūrkapitāla fonda.

Tāpat, tuvojoties Alunāna jubilejai, muzejs plāno organizēt konferenci par Alunāna ieguldījumu kultūrā, kā arī rīkot teātra tēva dzimtai veltītas izstādes. Muzeja kolektīvs arī pamazām digitalizē Alunāna lugas, ievietojot tās muzeja mājaslapā, lai tās būtu ērti pieejamas ikvienam interesentam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)