Banner 980x90

Izglāb dzīvību – piedalies Donoru dienā Jelgavā

Piektdien, 28.augustā Jelgavā, Hercoga Jēkaba laukumā gaidāma rosība. Te Valsts asinsdonoru centra (VADC) specializētais autobuss gaidīs gan tādus asins donorus, kas asinis ziedojuši jau iepriekš, gan īpaši tādus, kas to nolems darīt pirmo reizi.

Ja esi 18 līdz 65 gadus jauns, sver ne mazāk par 50 kg, dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu, esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi, esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis, esi pirms tam ir lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma, šī ir Tava iespēja izdarīt kaut ko labu un izglābt kāda cilvēka dzīvību. Turklāt asins ziedošana ir veselīga! Nododot asins, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma un atjaunots asins sastāvs.

Donoru dienā - 28.augustā Hercoga Jēkaba laukumā asinis varēs ziedot no plkst.9.00 – 15.00. VADC īpaši aicina atsaukties A rēzus pozitīvo, kā arī O rēzus negatīvo, B rēzus negatīvo, A rēzus negatīvo asins grupu donorus, jo šo asiņu krājumi šobrīd nav pietiekamā daudzumā.

Atceries - ziedojot asins, nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi, ID karti vai autovadītāja apliecību. Nepieciešams līdzi paņemt arī bankas konta numuru.

Ja netiec šajā dienā - nebēdā. Asinis regulāri var ziedot Jelgavas pilsētas slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā (Brīvības bulvārī 6, 3.stāvā), pirmdienās, otrdienās no plkst.8.00 - 11.00 un trešdienās no plkst.14.00 - 18.00. Pirms doties ziedot asinis, ieteicams iepriekš pieteikties slimnīcas Asins sagatavošanas nodaļā: tālrunis uzziņām 63026668 un 63030133.

Donoru diena notiek Valsts Asinsdonoru centra kampaņas "Mums ir viena asinsrite" ietvaros, kas tiek īstenota, lai atgādinātu, ka mēs visi esam saistīti un kādu dienu asinis var vajadzēt jebkuram no mums. VADC Administratīvais departaments, Tālr.: 67408878, www.donors.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)