Banner 980x90

5 idejas, kā pavasara brīvdienās izklaidēt un nodarbināt skolēnus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Par pavasara tuvošanos liecina tas, ka skolēniem ir klāt brīvdienas. Vecākiem šī nedēļa ir izaicinājumiem pilna, jo nākas padomāt, kur atvasi atstāt, kā izklaidēt un jēgpilni nodarbināt. Pusaudžu gadījumā jau ir vieglāk, jo viņi paši atradīs nodarbes, kā arī var palikt bez uzraudzības. Sarežģītāk ir tiem, kuriem mājās ir pirmo klašu skolēni – viņiem vajadzīga gan uzraudzība, gan dienas aktivitāšu plānošana. Tāpēc dāvanu serviss "Lieliska Dāvana" piedāvā dažas idejas, kā šonedēļ nodarbināt savu skolēnu.

Pavasara brīvlaika dienas nometnes 
Kā jau katru gadu arī šogad skolēniem ir iespēja brīvlaiku pavadīt aizraujoši un jēgpilni dažādās dienas nometnēs. Rīgā pieejamas vairāk nekā desmit nometnes, kas pa dienu bērniem nodrošina aizraujošu programmu dažādās jomās – māksla, sports, zinātne, kultūra un citas jomas, kas tiek apvienotas, lai radītu skolēniem interesantu saturu. Ar nometņu sarakstu un kontaktpersonām var iepazīties vietnē http://www.iksd.riga.lv/public/37891.html

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Nometņu laikā bērni tiek pabaroti, viņu dienas kārtībā ir gan ekskursijas, gan rotaļas, gan fiziskas aktivitātes. Vairums nometņu darbojas no 9.00 līdz 17.00, kas ir ērts laiks strādājošiem vecākiem. Protams, ka nometnes ir par maksu, bet vecākiem toties ir sirdsmiers, ka bērni ir pieskatīti, nodarbināti un paēduši.

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Batutu parks "Jump Space" 
Ja vecākiem brīvlaikā arī gadās brīva diena, tad ir vērts kopā ar skolēnu doties ārpus mājas. Viens no variantiem, kas bērniem noteikti patiks, ir batutu parks "Jump Space". Patiks ne tikai atvasēm, bet arī vecākiem, jo plašajā teritorijā izvietotajos batutos un atrakcijās jautri un aktīvi laiku var pavadīt jebkura vecuma apmeklētājs. Visaizraujošāk būs, ja "Jump Space" apmeklēsiet visa ģimene kopā. Ikdienā jau nesanāk tik bieži būt visiem kopā. Bērni ļoti gaida un novērtē šādus brīžus. Aktīvas nodarbes vienmēr ir labāka laika pavadīšana nekā kopīga sēdēšana dīvānā. 

Batutu parks "Jump Space" ir pirmais iekštelpu batutu parks Latvijā, kas jau ieguvis apmeklētāju atzinību, tā ir iecienīta aktīvās atpūtas vieta gan ģimenēm, gan draugu kompānijām. Batuts ir viena no mīļākajām bērnu un jauniešu atrakcijām vasaras sezonā, bet kāpēc gan gaidīt vasaru, lai pagalmā varētu uzstādīt batutu, ja var apmeklēt "Jump Space" jebkuros laika apstākļos?

Latvijas Dabas muzejs
Dabas muzejs ir lieliska un ērti pieejama vieta, kur doties kopā ar skolēniem. Tajā aizraujošas stundas varēs pavadīt ikviens zinātkārais bērns. Muzejā ir ne tikai interesanti apskates objekti, muzejs ir arī interaktīvs, tajā strādā aizrautības pilni darbinieki, kuri mācēs aizraut arī mazos apmeklētājus. Došanās uz Dabas muzeju skolēnu pavasara brīvdienās ir vēl viena laba izvēle, ja meklējat nodarbi visai ģimenei. Arī Dabas muzejs gatavojas skolas brīvlaikam, tāpēc šajā nedēļā ir īpašs piedāvājums un programma, ar ko var iepazīties Dabas muzeja mājaslapā – http://www.dabasmuzejs.gov.lv/. Dabas muzejs arī būs maciņam draudzīga izvēle, jo biļešu cenas ir tiešām demokrātiskas.

Tematiskās dienas zinātkāres centros ZINOO
Zinātkāres centri ZINOO, kas atrodas Rīgā, Cēsīs, Daugavpilī un Liepājā, ir iecienīts apmeklējumu objekts visu gadu. Pavasara brīvlaikā šajos centros īpaši padomāts par skolēniem interesantu programmu – Tematiskās dienas, kur katru dienu tiks aktualizēti kādi svarīgi jautājumi un meklētas uz tiem atbildes (No trokšņa uz mūziku; Kur slēpjas bailes?; Elektronika un mehānismi; Zinātnes laika mašīna; Arheoloģijas diena). Bērnu nodarbībās var atstāt visu dienu no pulksten 9.00 līdz 17.00, kā arī tiek nodrošināta ēdināšana. Vairāk informācijas atradīsiet https://www.zinoo.lv/. Ja dodaties uz Cēsu ZINOO, tad nav vajadzīgs iepriekš pieteikties.

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Klasika  kino apmeklējums
Tieši skolēnu brīvlaikā kinoteātriem ir īpaši liels apmeklētāju pieplūdums, tāpēc arī programma īpaši tiek pielāgota, lai skolēniem un ģimenēm ar bērniem būtu, ko skatīties. Ja kino apmeklējums vienmēr tiek atlikts laika trūkuma dēļ, tad brīvlaika nedēļa noteikti ir īstais brīdis, lai tomēr izbrīvētu pāris stundas un kopā ar savu skolēnu noskatītos kādu no jaunākajām animācijas vai ģimenes filmām. Lieliska dāvana piedāvā kino apmeklējumu jums un jūsu bērniem. Kopīgi atradīsiet filmas gan pašiem mazākajiem, gan jau vecāko klašu skolēnu gaumei piemērotu saturu. 

Lai izdevušās un aktīvas pavasara brīvdienas!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)